Togemder'den Kemer'e Anaokulu - Son Dakika
Yerel

Togemder'den Kemer'e Anaokulu

Togemder\'den Kemer\'e Anaokulu

TOGEMDER'in "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında, Kemer Kuzdere'de 5 derslikli Gülçin Ersoy Anaokulu açıldı

25.10.2013 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEMDER) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında, Kemer Kuzdere'de 5 derslikli Gülçin Ersoy Anaokulu açıldı.

Anaokulu'nun açılış törenine, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Kemer Belediyesi Başkanı Mustafa Gül ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Neval Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan TOGEMDER'in hayırseverlerin destekleriyle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara bir takım yardımlarda bulunduğunu söyledi.

TOGEMDER tarafından geç öğrenen, dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu olan çocukların eğitimleri için "Erken Tanı Erken Hayat" adlı yeni bir proje başlatıldığına da belirten Güler, "TOGEMDER, birçok faydalı proje gerçekleştirmiş ve geliştirmiştir. Annelerin topluma kazandırılması, sosyalleşmesi ve eğitim verilerek çalışma zemini hazırlanmasında da büyük katkıları olmuştur. Bu hizmetlerinden dolayı TOGEMDER'e teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise Antalya'da birçok hayırseverin okul yaptırdığını, bu konuda Antalya'nın çok şanslı bir kent olduklarını söyledi.

Eğitimin kalitesinin arttırılmasının önemine değinen Vali Yardımcısı Turan Eren de sosyal duyarlılığı olan insanların katkılarıyla okul öncesi eğitim çabalarının hızla devam ettiğini belirtti. Bu tür çabaları büyük bir takdirle izlediklerini aktaran Eren, "Devlet bütçesinde en çok pay milli eğitime verilmektedir. Bu da eğitime verilen önemin bir göstergesidir" diye konuştu.

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da hayırseverlerin bağışlarıyla yardıma muhtaç ailelere destek verdiklerini bildirdi. Bu tür hizmetlerin süreklilik kazandığını anlatan Gülbaran, okul öncesi eğitimin önemine değindi. Yurdun dört bir yanında okullar açtıklarını söyleyen Gülbaran, toplam da 485 anaokulu eğitime kazandırdıklarını kaydetti. Gülbaran, bu yılsonuna kadar 500'üncü anaokulunu açmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Bakan eşi Güler tarafından Dernek Başkanı Saadet Gülbaran ve hayırsever Mehmet Ersoy ile annesi Gülçin Ersoy'a onur plaketi verildi.

Bu arada proje kapsamında Akseki'de 2, Manavgat'ta da 3 derslikli anasınıfı yaptırıldığı belirtildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Togemder'den Kemer'e Anaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement