Tokat'ta Yaşlılar Haftası - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Yaşlılar Haftası

Tokat\'ta Yaşlılar Haftası

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, büyüklerine hürmet göstermeyi bilmeyen talihsizler olduğunu belirterek, ”Karşılıksız dua eden en önemli insanlar anne ve babalardır” dedi.

19.03.2014 15:14

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, büyüklerine hürmet göstermeyi bilmeyen talihsizler olduğunu belirterek, "Karşılıksız dua eden en önemli insanlar anne ve babalardır" dedi.

Tokat'ta yaşlılar haftası dolayısı ile Huzurevi'nde düzenlenen programda kent protokolü yaşlılarla bir araya geldi. Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cem Gül'ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Vali Mustafa Taşkesen konuşma yaptı. Vali Taşkesen, büyüklerine hürmet göstermeyi bilmeyen talihsizler olduğunu ifade ederek, "Onlara da üzülüyoruz. Çünkü insanın annesinin, babasının bedduası özellikle tutar, buna inanırız. Karşılıksız dua eden en önemli insanlar anne ve babalardır. Ne mutlu bunu bilen inanan hemşehrilerimize kardeşlerimize. Bunun keşke kıymetini bilselerdi sizleri dinlerlerdi. Hani derler ya "Yaşlılar yatabilseydim, gençler düşünebilseydim" diye. Gençler düşünemez, yaşlılarda yapamaz. Onun için bu iki düşünceyi biraya getirmek lazım. İkisi bir araya gelmez ise olmaz. Gençler ve yaşlıları ayırırsanız, gençleri tercih edip yaşlıların tecrübesinden faydalanmaz iseniz, gençlerin gücünden faydalanmaz iseniz o memlekette ilerleme olmaz. O memleket gelişme, huzur ve mutluluk olmaz" diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Ahmet Sarıtaş'ın yaptırdığı duanın ardından programa katılanlar yaşlılar ile birlikte yemek yedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Yaşlılar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement