Tümsiad ve Tübiad'tan Manisalılara Proje Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Tümsiad ve Tübiad'tan Manisalılara Proje Çağrısı

Tümsiad ve Tübiad\'tan Manisalılara Proje Çağrısı

TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı Sezgin Akduman, TÜMSİAD ve TÜBİAD işbirliğiyle 10 kişilik bir komisyon kuracaklarını belirterek, “Manisalılara proje konusunda çağrıda bulunacağız. Her kesimden projeyi gelip bize anlatabilirler.

15.01.2014 17:44

TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı Sezgin Akduman, TÜMSİAD ve TÜBİAD işbirliğiyle 10 kişilik bir komisyon kuracaklarını belirterek, "Manisalılara proje konusunda çağrıda bulunacağız. Her kesimden projeyi gelip bize anlatabilirler. Yunus Emre ilçesi Manisa'nın en kalabalık ilçesi. Birçok eğitim kurumu burada bulunuyor. Buralarda projelerin hayata geçmesi çok önemli" dedi.

Manisa'da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD )ve Tüm Bilim İnsanları ve Akademisyenleri Derneği (TÜBİAD )üyeleri Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı Sezgin Akduman, Şube Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Sorumlu Başkanı Prof. Dr. İsmail Maraş, TÜBİAD Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çetin, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Zekai Tek ve Yrd. Doç. Dr. Kamil Şirin, Öğretim Görevlisi Erhan Doğan ve Yunus Emre Şube Müdürü Mehtap Şirin yer aldı.

TÜMSİAD Manisa Şube Başkanı Sezgin Akduman, Manisa'nın büyükşehir olmasının bir zenginlik olduğunu belirterek, önemli olan bu zenginliğe sahip çıkmak gerektiğini dile getirdi.

Üniversitelerin TÜMSİAD için önemli olduğuna belirten Başkan Akduman, "Üniversitelerimizin uluslar arası alanda yer alabilmesi için çalışmalar yapılmalı. Araştırma, bilimsel çalışmalar artmalı. Yurtdışında normal bireyler 10'dan fazla sivil toplum kuruluşuna üye olurken, ülkemizde ise en fazla 2 kuruluşa üye olunmaktadır. TÜBİAD bizim için çok önemli. TÜMSİAD ve TÜBİAD işbirliğiyle 10 kişilik bir komisyon kuracağız. Manisalılara proje konusunda çağrıda bulunacağız. Her kesimden projeyi gelip bize anlatabilirler. Yunus Emre ilçesi Manisa'nın en kalabalık ilçesi. Birçok eğitim kurumu burada bulunuyor. Buralarda projelerin hayata geçmesi çok önemli" ifadelerini kulladı.

TÜBİAD'ın amaçlarını anlatanTÜBİAD Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çetin, "Amacımız üyelerimizin ortak sosyal, hukuki, ekonomik, kültürel, mesleki ihtiyaçlarını karşılamak, üniversitelerdeki bilimsel çalışmaları desteklemek ve akademik yaşamın her aşamasında bilimsel ölçüt ve düşüncelerin egemenliğini yerleştirmek, geliştirmek ve sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda derneğimiz ulusal eğitim ve öğretim kurumları çerçevesinde genel ilk, orta ve yüksek öğretim dahil, tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ve bunların dışındaki, kanuni izinle her alanda işbirliği geliştirmek, danışmanlık hizmetlerinin tümünü sağlamak ve proje tabanlı öğretimin yaygınlaşması için çalışmalarda bulunacağız" dedi.

Başkan Ahmet Çetin konuşümasına şöyle devam ett: "TÜBİAD Manisa Şubesi olarak, Yunus Emre ilçesinde müdürlüğümüz bünyesinde yapılacak olan eğitim faaliyetlerine paydaş olmayı, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve eğitimcilerin akademik başarılarının artırılması hususunda, toplumuzun öz ve has değerlerinden ilham alarak yenilikçi, yönlendirici, verimli ve nitelikli projeler ve eserler ortaya koyarak ülkemizin dünya milletleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlayacak çalışmaları hedef belirledik. Bu vesileyle müdürlüğünüzün Manisa ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyoruz."

Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise TÜMSİAD ve TÜBİAD'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Müdürlük bünyemizde 111 okul ve yaklaşık 55 bin öğrenci bulunuyor. 2 bin 500 personel görev yapıyor. Bu arkadaşlarımızı sırf Allah rızası için hizmet ediyorlar. Sivil toplum kuruluşları toplumun ayrılmaz parçasıdır. Her geçen gün önemleri daha da artıyor. Bizlere destek olacak olmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki birlikte çok güzel projeleri hayata geçireceğiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tümsiad ve Tübiad'tan Manisalılara Proje Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement