Tunceli'de "Yaşama Yol Ver" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de "Yaşama Yol Ver" Etkinliği

Tunceli'de, 112 Acil Servis çalışanları Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında stant kurarak vatandaşları bilgilendirdi.

25.11.2015 16:33

Tunceli'de, 112 Acil Servis çalışanları Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında stant kurarak vatandaşları bilgilendirdi.

İl Sağlık Müdürü Yusuf Kenan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmayı Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında düzenlediklerini belirtti.

Projenin, sağlık hizmetlerinde ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasının ve 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla başlatıldığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Tunceli merkez ve ilçeler ile belde ve bazı noktalarda 112 acil olarak vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat 53 acil tıp teknisyeni, 29 paramadek, 9 doktor ve 26 ambulansla kesintisiz hizmet veriyoruz. Acil vakalara daha hızlı ve etkin ulaşıp müdahale edebilmemiz için vatandaşımızın kurumumuz ve çalışma mantığımızı bilmesi gerekiyor. Bu amaçla bakanlığımız tarafından başlatılan "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında kent genelinde vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize yönelik 112 elemanları ve kurumu nasıl çalışır, nasıl hareket eder konularında ve ambulanslarımıza trafikte neden yol vermeleri konusunda bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Amacımız vatandaşımızı bilgilendirerek bu konuda farkındalık yaratmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de 'Yaşama Yol Ver' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement