Turizm Lisesi Öğrencilerinden Pilav Şenliği - Son Dakika
Yerel

Turizm Lisesi Öğrencilerinden Pilav Şenliği

Turizm Lisesi Öğrencilerinden Pilav Şenliği

Datça Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği 'Bademli Pilav Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

19.04.2013 10:51  Güncelleme: 10:53

Datça Özcan Yılmaz Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği 'Bademli Pilav Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl 10. defa düzenlenen geleneksel bademli pilav şenliği muhteşem geçti. Şenliğe çok sayıda davetlinin yanısıra ilçe kaymakamı Hamdi Üncü, belediye başkanı Şener Tokcan, ilçe milli eğitim müdürü Nuray Kabaş ile okulun yapımını sağlayan ve tüm masraflarını karşılayan hayırsever işadamı Kazım Yılmaz ve okula adını veren Özcan Yılmaz okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Demirezen, "Her yıl 15-22 nisan tarihleri arasını turizm haftası olarak kutladıklarını turizmin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu belirterek onların ülkemizden memnun kalmaları için yapmamız gerekenler açısından okulumuzda verilen eğitimin ne kadar önemli olduğu ülkemizden ayrılan turistin memnuniyetiyle daha iyi anlaşılacaktır. Sonuç olarak ülkemizin doğal zenginliklerini, anıtlarını, tarihi kalıntılarını, müzelerini görmek güneşinden, denizinden, kaplıcalarından yararlanmak, dinlenme, eğlenmek için gelen turistlere yardımcı olmak görevimiz olmalıdır" dedi.

Daha sonra okulda yapılan "En iyi yemek", "En iyi kokteyl" dalında yarışan ve dereceye giren öğrencilere ödüllerini ilçe kaymakamı belediye başkanı ve ilçe milli eğitim müdürü verdi.

En iyi kokteyl dalında birinciliği Samet Taşdelen ikinciliği Burak türedi üçüncülüğü ise Özgür Özdemir aldı. En iyi sıcak yemek dalında birinciliği Muzaffer Oğurlu, ikinciliği Ahmet Burak Sayın

ve üçüncülüğü ise Musa Dönmez aldı.

En iyi soğuk yemek dalında birinciliği Gözde Kılınç ikinciliği İdris Akalan üçüncülüğü ise Soner Yağaç aldı. En iyi tatlı dalında birinciliği Arife Baş ikinciliği Ateş Yavuz üçüncülüğü ise Tolunay Tunçer aldı. 10. Bademli pilav şenliği daha sonra yapılan müzik ve folklor gösterisiyle sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Lisesi Öğrencilerinden Pilav Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement