Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Türkiye'de akademisyenlerin maaşının Hindistan, Güney Afrika, Nijerya, Arjantin, Brezilya ve Kolombiya gibi ülkelerin dahi gerisinde olduğunu söyledi.
Eryıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, akademisyen ve idari personelin maaşların düşük olduğunu savundu.
Akademisyen ve idari personelin ücretlerinin düşük, özlük haklarının kısıtlı olduğunu ileri süren Eryıldız, "Ücretlerin düşüklüğü nedeniyle genç beyinlerimiz, ya daha yüksek gelirli mesleklere yönelmekte ya da yurt dışı üniversitelere beyin göçü yaşanmaktadır. İdari personelimiz de geçim sıkıntısı nedeniyle daha iyi ücret alabildikleri kurumlara geçmek ya da memleketine gitmek için çırpınmaktadır. Türkiye'de akademisyenlerin maaşı, Hindistan, Güney Afrika, Nijerya, Arjantin, Brezilya ve Kolombiya gibi ülkelerin dahi gerisinde kalmaktadır" diye konuştu.
Eryıldız, ücretlerinde iyileştirme yapılmayan akademisyenlerin, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle getirilen ek ödeme uygulamasının dışında tutulduğunu, mağdur edildiğini iddia ederek, şöyle konuştu:
"Bu ülkenin kalkınması, dünyada hatırı sayılır bir yere gelmesi, bilgi toplumu olma yolunda aşama kaydedebilmesi için bilim insanlarının rahat çalışma imkanlarına kavuşması, bilimsel araştırma yapması için önüne inşa edilen engellerin kaldırılmasıyla mümkün olacaktır. Üniversite ödeneğine 360'ar lira eklenmeli ve akademik personelin bilimsel çalışmalarda yaptığı harcamaları karşılamak üzere tüm akademik personele, en düşüğü aylık 500 liradan başlamak üzere, araştırma-geliştirme ödeneği adı altında ödenek tahsis edilmelidir." - Sivas
Son Dakika › Yerel › Türk Eğitim-Sen'den 'Maaş ve Özlük Hakkı' Protestosu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?