Türkiye'nin En İddialı Pazarı Seferihisar'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'nin En İddialı Pazarı Seferihisar'da Açıldı

Türkiye\'nin En İddialı Pazarı Seferihisar\'da Açıldı

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yürüttüğü Türkiye'de hızla yayılan yüzde 100 Ekolojik Pazarlara bir halka da, Seferihisar'da eklendi.

16.06.2013 13:41

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yürüttüğü Türkiye'de hızla yayılan yüzde 100 Ekolojik Pazarlara bir halka da, Seferihisar'da eklendi. Seferihisar Ulamış Mahallesi'nde açılan yüzde 100 organik Pazar, "Türkiye'nin en çevreci, en sosyal kültürel, en yerel, yerli ve en ucuz organik pazarı" sloganıyla açıldı.

Seferihisar Ulamış Mahallesi'nde Slow Saloon Tesisleri içerisinde açılan ekolojik pazarda yer alacaklarda, 12 ay boyunca çeşitlilik sağlamak, organik üretim yapan kooperatif veya üretici birlikleri olmak, ana geçim kaynağı tarım olan çiftçi olmak, sektörde eskilik, pazarlama tercihi olarak ekolojik pazarlara öncelik verme kriterlerine dikkat ediliyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; açılışta yaptığı konuşmada, "Daha ilk gün olmasına rağmen son derece çeşitli ürünlerin alınabildiği ve bu ürünlerin fiyatlarının ucuzluğuyla dikkat çeken bir pazar oluştu. Diğer organik pazarlarla kıyaslandığında bu özellikleriyle tercih sebebi olacak diye düşünüyorum. Ayrıca, burası Midilli Atları, oyun parkları, kahvaltı salonuyla günü geçirecek her türlü aktivitenin yapılabileceği tam bir rekreasyon alanıdır. Burada satın alınan ürünlerde sertifikasyon sistemi son derece titiz takip ediliyor. Bu konuda Buğday Derneği çok yetkin bir kurum. Burada onlarla birlikte bu işi sürdürmek bizim için bir güven yaratıyor. Bizim hedefimiz Türkiye'nin en iddialı organik pazarı olmak. Çok yakında bu pazarın İzmir'in cazibe merkezi haline dönüşeceğini düşünüyorum" dedi.

Buğday Derneği Ekolojik Pazarlar Koordinatörü ve Eş Genel Müdürü Batur Şehirlioğlu, organik pazarlarda sadece ve sadece organik ürünlerin satılabileceğini belirterek şöyle konuştu: "Eğer organik ürün satılacaksa bu sadece organik pazarlarda satılmalıdır. Bununla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçen yaz mevzuatları düzenledi ve belediyelere organik pazar açma yetkisi verdi. Ayrıca organik ürün arada aracı ve kullanılan kimyasal ilaçlar nedeniyle konvansiyonel ürünlere karşı çok daha ucuz."

Açılışı ünlü sanatçı Şehnaz Sam şarkılarıyla renklendirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'nin En İddialı Pazarı Seferihisar'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement