TÜRKONFED Başkan Yardımcılığına 2 İş Kadını Seçildi - Son Dakika
Yerel

TÜRKONFED Başkan Yardımcılığına 2 İş Kadını Seçildi

TÜRKONFED Başkan Yardımcılığına 2 İş Kadını Seçildi

Türkiye'de çalışan kadınların hukuki sorunlarının çözümü için çalışan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı'na iki iş kadını seçildi.

01.08.2013 11:13  Güncelleme: 11:31

Türkiye çapında işveren ve çalışan kadınların hukuki sorunlarının tespiti ve çözümü için girişimlerde bulunan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı'na Adana'dan iki iş kadını seçildi.

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen ile İŞKAD üyesi ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Sıdıka Uğurlugüngör, yeni dönemde TÜRKODFED'de başkan yardımcısı olarak görev yapacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elif Doğan Türkmen, TÜRKONFED Kadın Komisyonu'nun önemli çalışmalarla dikkat çektiğini ve çeşitli raporlar hazırladığını söyledi.

Türkmen, Türkiye'de kadın-erkek eşitliğine vurgu yapan komisyonun, çalışan, işveren, ev kadını, şiddete maruz kalan ve eve adeta mahkum edilen kadınların sorunlarını rapor haline getirdiğini ve ilgililerin, yetkililerin dikkatine sunduğunu vurguladı.

Adana'nın İŞKAD ve Seyhan Soroptimist Derneği ile temsil edildiği TÜRKONFED Kadın Komisyonu'nda yer alan kadınların sivil toplum kuruluşlarının da güçlenmesi için yoğun çaba harcadığını ifade eden Türkmen, İŞKAD'ın bir ilki gerçekleştirerek eşbaşkan yardımcılığı uygulamasını hayata geçirdiğini ve Adana'dan İŞKAD üyesi Sıdıka Uğurlugüngör ile İŞKAD Başkanı olarak kendisinin görev alacağını dile getirdi.

TÜRKONFED Kadın Komisyonu Başkan Yardımcılığı'na seçilen Sera Dağıtım sahibi Sıdıka Uğurlugüngör ise kadın bilinciyle hareket edeceğini ve komisyonun kadınlara yönelik hazırladığı raporlarda etkin görev alacağını söyledi. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığına işaret eden ve kadınların iş hayatında, siyasette ve yerel yönetimlerde daha etkin olması gerektiğine inandığını ifade eden Uğurlugüngör, komisyon çatısı altında tüm bu sorunlara çözüm aramaktan duyacağı memnuniyeti ifade etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜRKONFED Başkan Yardımcılığına 2 İş Kadını Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement