Üniversite Sınavı Nasıl Kazanılır" Konulu Semineri - Son Dakika
Yerel

Üniversite Sınavı Nasıl Kazanılır" Konulu Semineri

Kayseri'de lise öğrencilerine yönelik "Üniversite sınavı nasıl kazanılır" konulu seminer düzenlendi.

13.03.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de lise öğrencilerine yönelik "Üniversite sınavı nasıl kazanılır" konulu seminer düzenlendi.

kişisel gelişim uzmanı Ali Emrah Şarlı, Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki seminerde yaptığı konuşmada, öğrencilerin çoğunda özgüven problemi olduğunu belirterek, özgüven eksikliğinin hayatın her alanında ilerlemenin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Şarlı, özellikle sınav dönemi yaklaştığında öğrencilerin psikolojik destek için kişisel gelişim uzmanlarını tercih ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sınav döneminde yaşanabilecek problemlerin daha önceden çözülmesi gerek. Öğrenciler sınav öncesi uzmanlardan destek alıyor. Bu gibi durumlarda öğrencilerin desteğe büyük bir ihtiyacı var. Öğrenciler üniversite hayallerinin önüne başaramam, kazanamam gibi olumsuz düşünceler geçmemelidir. Olumsuz düşüncelerde beynimizi olumsuz sözcükler yönetiyor. Bu olumsuz düşüncelerden kişisel gelişim kitaplarını okuyarak ve kişisel gelişimi öğrenerek kurtulabileceklerdir. Öğrencilerin sınavı kazanmak için ilk önce kendilerine güvenip bir hedef belirlemeleri gerekmektedir."

Okulun Müdür Yardımcısı Ali Kırtepe ise bu tür seminerlere bütün öğrencilerin ihtiyacı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Sınavı Nasıl Kazanılır' Konulu Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement