Urla Belediyesi'nden Cumalı'ya Vefa - Son Dakika
Yerel

Urla Belediyesi'nden Cumalı'ya Vefa

Urla Belediyesi\'nden Cumalı\'ya Vefa

Urla'yı sanat ve sanatçı kenti yapma yolunda önemli adımlar atan Urla Belediyesi, her sene düzenlediği tiyatro festivalleri, davet ettiği usta oyuncuların verdiği workshoplar, tiyatro oyunları etkinlerinin yanı sıra edebiyata ilgisi olanları da...

18.07.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla'yı sanat ve sanatçı kenti yapma yolunda önemli adımlar atan Urla Belediyesi, her sene düzenlediği tiyatro festivalleri, davet ettiği usta oyuncuların verdiği workshoplar, tiyatro oyunları etkinlerinin yanı sıra edebiyata ilgisi olanları da unutmayarak "Necati Cumalı 2014 Şiir Ödülü" düzenliyor.

Urla Belediyesi'nin, Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür ve Sanat Derneği'nin desteğiyle, Türk edebiyat hayatına katkıda bulunmak, yazarları teşvik etmek, tanıtmak, desteklemek amacıyla düzenlediği Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri bundan böyle geleneksel hale gelecek.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu düzenledikleri ödülle ilgili olarak "İlçemiz sanatın birçok dalında başarı sahibi olmuş ustaların tercih ettiği bir kent oldu. Necati Cumalı gibi geçmişten gelen değerlerimizi yaşatmak ve gençleri sanata ve edebiyata teşvik etmek adına bu gibi projeler üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ödül, 2014 yılında başlamak üzere, her yıl dönüşümlü olarak, sırasıyla şiir, öykü, roman ve oyun dallarında verilecek. 7 Kasım 2013 tarihine kadar başvuru süresi bulunan yarışma bu yıl, şiir dalında yapılacak. 9 Aralık 2013 tarihinde basın yoluyla duyurulan ödül sahiplerinin eserleri, Cevat Çapan, Refik Durbaş, Celal Soycan, Sina Akyol, Metin Cengiz, Metin Celal ve Asuman Susam'dan oluşan "Necati Cumalı 2014 Şiir Ödülü" seçici kurul tarafından değerlendirilecek. 13 Ocak 2014 tarihinde Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak ödül törenin ardından aynı yıl içerisinde ödüle değer görülen dosya kitap olarak yayımlanacak. Yarışmaya başvurular Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılacak. Katılım koşullarını ise Urla Belediyesi'nin web adresi olan www.urla.bel.tr de yer alan duyurular kısmından öğrenilebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Belediyesi'nden Cumalı'ya Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement