Ürünler Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya" - Son Dakika
Yerel

Ürünler Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya"

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Önümüzdeki bir hafta içerisinde yağmur yağmazsa buğdaylar sararmaya yüz tutacak"

14.01.2014 14:26

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gelecek hafta içinde yağmur yağmazsa buğdayların sararmaya başlayacağını bildirdi.

Okur, ilçeye bağlı Adiloba köyünü ziyaret ederek çiftçilerle hububat ekili arazilerde incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisi ardından gazetecilere açıklama yapan Okur, boy vermeye başlayan hububat ürünlerinin yağış olmaması sebebiyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

İlçede 400 bin dekar tarım arazisinden 75 bin dekarlık kısmında hububat üretimi yapıldığını hatırlatan Okur, şöyle konuştu:

"Yöremizde 6 aya yakın süredir yağmur yağmıyor. Dolayısıyla bazı ürünler kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İlçede bu yıl 80 bin dekar arpa ve buğday ekimi yapıldı ancak yağmur yağmadığı için ürünler sararmaya yüz tuttu. Eski insanların bir sözü vardır, 'Yılın ilk ürünü olan buğday ne kadar verim verirse, diğer ürünlerden de o yıl aynı ölçüde verim çıkar' derler. Korkarım bu yıl diğer ürünlerde de rekolte kaybı görülecek. Eğer buğday olmazsa saman da olmaz. Bu yıl saman sıkıntısı da yaşanabilir. Saman fiyatları tavan yapabilir. Bu durum hayvan üreticilerini ekonomik açıdan sıkıntıya düşürecektir. Süt fiyatları yıllardır yerinde sayarken artması muhtemel gözüken saman fiyatı üreticiyi derinden yaralar. Çiftçilerimizi zor bir yıl bekliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun."

Adiloba köyündeki üreticilerden Adem Karakaya da bu yıl 15 dekar buğday ektiğini, havaların kurak geçmesi nedeniyle buğdayın büyüyemediğini belirterek, "Böyle giderse ürünler kuruyup gidecek. İşimiz çok zor" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ürünler Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement