Uşak Üniversitesi öğrencilerinin iş hayatına uyumunu sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında, meslek yüksek okullarında öğrenim gören öğrenciler işletmelerde bir dönem eğitim alacak.
Uşak Üniversitesi, Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) arasında meslek yüksek okulu öğrencilerinin iş hayatına adaptasyonunu sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamındaki eğitim programıyla ilgili protokol düzenlenen törenle imzalandı.
Uşak Üniversitesi Rektörlük Binası'ndaki tören öncesi gazetecilere açıklama yapan rektör Prof. Dr. Sait Çelik, meslek yüksekokulu öğrencilerinin iş hayatlarına daha kolay uyum sağlamaları istediklerini söyledi.
Üniversitenin meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin işletmelerde haftada 5 iş günü uygulamalı eğitim göreceğini ifade eden Çelik, projeyle öğrencilerin okulda edindikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı bulacaklarını ifade etti.
İşletmelerde eğitim görecek öğrencilerin günlük ücret alacaklarını ve iş kazası sigortası ile sigortalanacaklarını ifade eden Çelik şunları söyledi:
"Bu bir staj programı değil. Meslek yüksek okullarının eğitim süresi dört dönemdir. Dört dönemlik eğitim süresinin 4. dönemini iş başı eğitimine ayırdık. Öğrencilerimizin 4. döneminde notlarının yüzde 50'sini üniversitemiz, yüzde 50'sini de işletmeler verecek. İşletmelerde eğitim görecek olan öğrencilerin günlük cep harçlığı ve meslek hastalığı ve iş kazası sigortası Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü tarafından yapılacak. Bu işbirliği ile öğrencilerin hem iş hayatlarına adaptasyonunu sağlamak hem de teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri konusunda olanak yaratıldı. Geçen yıl tekstil mühendisliği bölümü öğrencilerimize böyle bir imkan yaratmıştık. Şimdi Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize böyle bir fırsat sağlıyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayacak meslek yüksek okulu öğrencilerinin çalışma ortamını tanımaları ve iş tecrübesi edinmeleri çok önemli. İşverenlerin eğitimli ara eleman ihtiyacı var. Bu işbirliği ile işverenler öğrencilerimizi tanıyacak ve öğrencilerimiz mezun olduklarında istihdam sorunu yaşamayacak."
Türkiye'de işsizlik oranının en az olduğu illerin başında Uşak'ın geldiğine dikkat çeken Sait Çelik, ilde bulunan organize sanayi bölgelerinin projeye destek verdiğini söyledi.
Uşak Üniversitesi meslek yüksek okullarından mezun olacak öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulmakta zorlanmayacağını iddia eden Çelik, "Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve pratik eğitimle mezuniyet sonrası iş bulmakta sıkıntı çekmeyecektir. Uşak Üniversitesi olarak uygulanacak bu programın başarılı olacağına inanıyoruz. Bu işbirliğinin tarafları olan, Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi'ne teşekkür ediyorum (UKOSB). Uşak'ın ve Türkiye'nin gelişimi adına paydaşlarımızla her zaman işbirliği içindeyiz"
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ise protokolün hem işverenlere hem de öğrencilere katkı sağlayacağını ifade ederek "Türkiye'nin en değerli kaynağı olan genç nüfusunu etkin bir şekilde kullanamaması, hem üretimi hem de ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor. Nitelikli iş gücüne sahip olabilmek için etkin ve uygulanabilir bir eğitim sistemi hem işverenlerimizin aradığı elemanı bulmasını hem de öğrencilerimizin iş hayatında aktif rol almalarını kolaylaştıracaktır. Bu amaçla imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Çalışma ve İş Kurumu Uşak İl Müdürü Zafer Kahraman, UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez arasında protokol imzalandı. - Uşak
Son Dakika › Yerel › Uşak Üniversitesi Öğrencilerine İşletmelerde Uygulamalı Eğitim - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?