Üstü Cami Altı Kur'an Kursu ve Spor Salonu - Son Dakika
Yerel

Üstü Cami Altı Kur'an Kursu ve Spor Salonu

Üstü Cami Altı Kur\'an Kursu ve Spor Salonu

Amasya’da Akşemseddin Camisi’nin alt katında oluşturulan külliyede Kur’an öğretiminin verileceği dersliklerin yanı sıra kütüphane ve spor salonu oluşturuldu.

13.11.2015 16:27

Amasya'da Akşemseddin Camisi'nin alt katında oluşturulan külliyede Kur'an öğretiminin verileceği dersliklerin yanı sıra kütüphane ve spor salonu oluşturuldu.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan açılış programına Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi İbrahim Hatipoğlu, İl Müftüsü İsmail İpek, diğer yetkililer, cami görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Amasya Belediyesi, hayırseverler ve il müftülüğünün katkılarıyla oluşturulan külliyenin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Özdemir, külliyenin Fatih Sultan Mehmed'in hocası Akşemseddin'in ismini almasının önemli bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Caminin bünyesine Kur'an kursu, kütüphane ve diğer zamanlarda vakit geçirmek üzere bir spor tesisi kazandırıldığını belirten Vali Çomaktekin de, "Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemlerde camilere baktığınızda,camiler sadece namaz kılınan müesseseler olmamış, aynı zamanda eğitimhanelerin olduğu, bütün cemiyetin ve insanlığın inşa edildiği, toplumun birlik ve beraberliğinin sağlandığı yerler olmuştur. İnsanların her türlü toplumsal ihtiyaçlarını karşıladıkları mekanlar olmuştur. Camilerin böylesine fonksiyonlu bir hale gelmesi, toplumun milli ve manevi kalkınmasına olumlu katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Çomaktekin, "Yapılan hizmetin bu aşamaya gelmesinde belediye başkanımızın, müftü beyin ve çalışma arkadaşlarının, cami imamızın, esnaflarımızın çok önemli katkıları oldu. Kendilerine şükranlarımı sunar, hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üstü Cami Altı Kur'an Kursu ve Spor Salonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement