Kayseri Valisi Çakacak'dan Aydınlar Köyüne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kayseri Valisi Çakacak'dan Aydınlar Köyüne Ziyaret

Kayseri Valisi Çakacak\'dan Aydınlar Köyüne Ziyaret

Kayseri Valisi Özdemir Çakacak, Kaman ilçesine bağlı Aydınlar köyünü ziyaret etti.

06.03.2014 13:51  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Özdemir Çakacak, Kaman ilçesine bağlı Aydınlar köyünü ziyaret etti.

Vali Çakacak, köy odasında muhtar Recep Orman'dan sorunları hakkında bilgi aldı.

Şehirlerde ne varsa köylerde yaşayan insanların da aynı imkanlara kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan KÖY-DES kapsamında 2005'ten itibaren ilimize 46 milyon liralık ödenek aktarıldı. Bu ödenekle her köye asfalt yollar yapıldı. İçme suları evlere kadar şebeke ile götürüldü. Bunların haricinde temel ihtiyaçlar gideriliyor. İl Özel İdaresinin kaynakları ile de bu hizmetler yürütülüyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren köylerimize kilitli parke yapıyoruz, umarım ileri zamanlarda tüm köylerimizin meydanlarına kilitli parke döşenecek. Temennimiz, köylerimizin de şehirler gibi pırıl pırıl olmasıdır"

Köydeki okulda 40 öğrenci olduğunu ve bu çocukların taşımalı eğitim kapsamında İsahocalı'da eğitim gördüğünü ifade eden Vali Çakacak, şöyle devam etti:

"Okulun nerede olduğu önemli değil, önemli olan kalitesidir. Çocuklarımız en iyi eğitimi nerede alacaksa oraya göndermeliyiz. Çocuklarımızın hedefi büyük olacak, çocuklarımız büyük düşünecek. Çünkü büyük devletin çocukları büyük düşünür. Onun için eğitime çok destek veriyoruz. Devletimizin birinci önceliği eğitimdir. Geçtiğimiz haftalarda okullarda tablet bilgisayar dağıttık. Öğrencilerimiz teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Yarın bizlerin bulunduğu makamlarda çocuklarımız olacak. Onun için çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz."

Köy odasında oluşturulan kütüphaneye konulmak üzere muhtar Recep Orman'a bazı kitaplar hediye eden Vali Çakacak, köyde de incelemelerde bulundu.

Vali Çakacak'a Kırşehir Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan da eşilk etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri Valisi Çakacak'dan Aydınlar Köyüne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement