Vali Coş: "Milletimize Hizmet Edenler Asla Unutulmaz" - Son Dakika
Yerel

Vali Coş: "Milletimize Hizmet Edenler Asla Unutulmaz"

Vali Coş: "Milletimize Hizmet Edenler Asla Unutulmaz"

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Özel İdaresi'nin tüzel kişiliğinin sona ermesi dolayısıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ve görev süresi bitecek olan İl Genel Meclis Üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

24.03.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Özel İdaresi'nin tüzel kişiliğinin sona ermesi dolayısıyla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ve görev süresi bitecek olan İl Genel Meclis Üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Adana Polisevi'nde düzenlenen yemeğe Vali Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber, İl Genel Meclis Başkanı Ali Adırbelli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

Yemekte konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ali Adırbelli, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında tüzel kişiliği sona erecek olan, İl Özel İdaresi'nin ve görev süresi bitecek olan İl Genel Meclis Üyeleri ile Vali Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında veda yemeğinde bir araya geldiklerini söyledi.

Görev yaptıkları son beş yıllık süre içerisinde 1280 icrayı karara imza attıklarını vurgulayan İl Genel Meclis Başkanı Adırbelli, "Bu beş yıllık süre içerisinde Hidroelektrik Santral (HES) gibi projelere de imza atarak, yatırıma ve istihdama yönelik çalışmalarımızda oldu. Bu çalışmalarımız sırasında Sayın Valimizin büyük destek ve katkılarını gördük. Görev yaptığımız dönemde İlimizin kalkınması konusunda çalışmalar yaparak, bize verilen görevi tüm İl Genel Meclis Üyelerimiz ile birlikte yerine getirmeye çalıştık. Bu süre içerisinde yardımlarını gördüğümüz başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali Coş ise, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclis Üyelerinin bu güne kadar özverili ve azimli bir şekilde çalıştığını söyledi.

İl Özel İdaresi'nin verimli ve tutumlu bir anlayışla yönetildiğini ifade eden Vali Coş, "Bugün içinde Özel İdarelerin de olduğu yerel yönetimler borç sarmalında kıvranırken, hatta kapanmak üzere olan bazı Büyükşehir Özel İdareleri gayrimenkul satarak, borçlarını kapatma gibi yönteme başvurmuşken, bizim hamdolsun bir kuruş borcumuz yok. Aksine nakit fazlamız, bütçe fazlamız var" diye konuştu.

Görev süresini tamamlayan İl Özel İdaresi'nin kente 8 yeni okul, toplamda 240 derslik kazandırdığını hatırlatan Vali Coş, eğitime ne kadar önem verildiğinin de böylece görüldüğünü kaydetti.

Vali Coş, İl Özel İdaresi'nin son dönemde hizmet atağına geçtiğini belirterek "İl Özel İdaremiz 2013 yılında 919 Km. asfalt yaptı. 15 ayda 30 Mart ayı itibariyle de köylerimize yaptığımız kilit parke miktarı 1 Milyon 150 bin m²'ye ulaşıyor. Bu bir rekordur. Bu hizmetleri hep beraber, elimizdeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirip, israftan kaçarak daha fazla hizmet gerçekleştirdik. Dolayısıyla İl Özel İdaresi verimli, başarılı bir yönetim modelini gerçekleştirdi. İnşallah bizim bıraktığımız hizmet bayrağını alacak kurumlar bu hizmetleri daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Milletimize hizmet edenler asla unutulmazlar. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Coş, konuşmasının ardından Adana'nın gelişmesiyle kalkınmasına yönelik uyumlu ve yararlı çalışmalarından dolayı verdikleri destekten ötürü İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür paketi verirken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanlarına gösterdikleri üstün performans ve özverili çalışmalarından dolayı Başarı Belgesi verdi.

Buluşma, İl Genel Meclis Başkanı Ali Adırbelli'nin Vali Coş'a, 2009-2014 Adana İl Genel Meclisi Anısına plaket vermesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Coş: 'Milletimize Hizmet Edenler Asla Unutulmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement