Vali Daşöz'den Darkale Yenileme Projesine Destek - Son Dakika
Yerel

Vali Daşöz'den Darkale Yenileme Projesine Destek

Vali Daşöz\'den Darkale Yenileme Projesine Destek

Soma İlçesi'ne bağlı tarihi Darkale Köyü Yenileme Projesi'ne, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'den de destek geldi.

01.11.2012 10:52  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma İlçesi'ne bağlı tarihi Darkale Köyü'nün turizme kazandırılması çerçevesinde oluşturulan Darkale Köyü Yenileme Projesi'ne, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'den de destek geldi.

Daşöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, yardımcısı Nurettin Aytekin, sanat tarihi uzmanları ve mimarlardan oluşan bir ekibi Darkale Köyü'ne gönderdi. Restore edilmek amacıyla bu köyden bir ev satın alınacağı belirtildi. İl Özel İdare heyeti, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İl Genel Meclis üyeleri Abdullah Ekşi, Ahmet Akar ve Köy Muhtarı Mustafa Güven ile birlikte, köydeki evleri tek tek fotoğrafladı. Bu fotoğrafların Vali Halil İbrahim Daşöz'e sunulacağı belirtilirken, Daşöz'ün de evlerden birini restore edilmek üzere seçeceği bildirildi.

Darkale Köyü'ndeki, yapım tarihi bilinmeyen ve en son 1935 yılında restore edilen eski okul da resimlenen yerler arasında yer aldı. Belediye Başkanı Ergene, bu okulun yer ve alan olarak butik otel yapmak için uygun olduğunu kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Daşöz'den Darkale Yenileme Projesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement