Vali Tapsız, Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika
Yerel

Vali Tapsız, Tarihi Mekanları Gezdi

Vali Tapsız, Tarihi Mekanları Gezdi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, beraberindeki heyet ile birlikte kentteki tarihi mekanlar ve türbeleri gezdi.

16.07.2013 09:25

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, beraberindeki heyet ile birlikte kentteki tarihi mekanlar ve türbeleri gezdi.

Vali Tapsız; İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Belediye Fen İşleri Müdürü Servet Ramazan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Aldemir ve beraberindeki heyetle Şeyh Muhammed Bedevi ve Şeyh Mansur Türbeleri'nde incelemelerde bulundu.

Geçmişe sahip çıkılması gerektiğini belirten Vali Tapsız, "İnsanların manevi olarak huzur buldukları, ziyaret ettikleri yerlerin bakımı ve düzeni noktasında hassas olunmalıdır. Türbeler bize geçmişten bir mirastır ve bu mirası geleceğe en iyi şekilde teslim etmemiz gerekir. Hz. Peygamberin ashabından olan Şeyh Mansur (Simati) Hazretleri ve Muhammed Bedevi Hazretleri'nin türbeleri, Ramazan ayında olduğu gibi normal zamanlarda da halkımızın yoğun olarak ziyaret ettikleri mekanlardır. Buraların eskisinden daha düzenli, temiz olması, çevre düzenlemesinin yapılması ve yeşillendirilmesi için çalışma arkadaşlarıma gerekli talimatları verdim. Valilik olarak Kilis'te bulunan tarihi mekanlarımızı geleceğe en iyi şekilde aktarmak için gereken her şey yapılacaktır" dedi.

Türbelerde bulunan vatandaşlarla da kısa bir sohbet eden Tapsız, "Buralar hepimizin, devletimizin gösterdiği hassasiyeti siz vatandaşlarımızın da göstereceğine inancım tamdır" ifadelerini kullandı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tapsız, Tarihi Mekanları Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement