Ordu'da Valilik Engelleri Kaldırıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Valilik Engelleri Kaldırıyor

Ordu\'da Valilik Engelleri Kaldırıyor

Ordu'da Valilik tarafından engelli vatandaşlara yönelik hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen 2 proje hayata geçti.

16.01.2014 12:04  Güncelleme: 12:01

Ordu'da Valilik tarafından engelli vatandaşlara yönelik hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen 2 proje hayata geçiyor.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Engelliler Destek Programı (EDES) ve Ulaşılabilir Destek Projesi (UDEP) destek programı kapsamında kabul edilen 2 projenin protokolünü imzaladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Karadeniz Bölgesi'nde yerel dinamikleri harekete geçirerek toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılığının artırılması, engellilerin psikososyal ve tıbbi rehabilitasyonunu sağlamayı amaçlayan projeler ile engelilik nedenlerinin tespit edilmesini koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, engellilik oranının azaltılmasını ve engelliliğin etkilerinin en aza indirilmesini amacıyla uygulamaya konulan EDES kapsamında Ordu Valiliği AB ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve başvuru sahibinin Ordu İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın olduğu 98 bin 820 TL bütçeli "Engel Tanımıyoruz" projesi hibe desteği almaya hak kazandı. Ordu İl Özel İdaresi'nin başvuru sahibi olduğu yine Ordu Valiliği AB ve Dış ilişkiler koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "Herkes İçin Ulaşabilir Ordu Projesi" de hibe desteği almaya hak kazanan 12 proje arasında yer aldı.

Bu iki projenin imza töreni Ordu Valiliği toplantı salonunda düzenlendi. Vali Çiftçi, imza töreninde yaptığı konuşmada "Engel Tanımıyoruz" projesinin amacının engellileri sosyal hayata kazandırmak ve farkındalıklarını ön plana çıkartmak ve öz güvenlerini artırmak olduğunu, proje süresinin 1 yıl olduğunu söyledi.

Ordu İl Özel İdaresi'nin başvuru sahibi olduğu yine Ordu Valiliği AB ve Dış ilişkiler koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "Herkes İçin Ulaşabilir Ordu Projesi" ile ilgili olarak konuşan Vali Çiftçi, projenin 542 bin 500 TL bütçeli olduğunu belirtirken, proje hakkında şöyle konuştu: "Projenin süresi 1 yıldır. Bu projenin amacı, engeli bireylerin topluma entegrasyonuna katkı sağlamak, engeli olan vatandaşların sağlık hizmetlerini daha rahat almalarını sağlamak, proje ile Ordu ili merkez ilçede bulunan kamu hastanelerini engeliler için ulaşabilir hale getirmek, kapasitelerini artırılması, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü binasının engelliler için ulaşabilir hale getirilmesi, yüzme havuzuna, Durugöl Açık Tenis Kortu'na, kapalı spor salonlarına, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müze binalarına engelli vatandaşların ulaşabilir hale getirmektir."

Projelerin tanıtımının ardından Vali Çiftçi, proje protokolünü imzaladı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Valilik Engelleri Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement