Van'daki Öğrenci-polis Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Van'daki Öğrenci-polis Gerginliği

Van Emniyet Müdürlüğü, lise öğrencileriyle polisler arasında dün yaşanan gerginlikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

17.03.2015 17:12

Van Emniyet Müdürlüğü, lise öğrencileriyle polisler arasında dün yaşanan gerginlikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Van Gölü Endüstri Meslek Lisesinde pazar günü yapılan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavında görev alan bir polis memuruna ait özel araca zarar verildiği belirtilerek, adayların bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için olay günü herhangi bir tespit çalışması ya da soruşturma yapılmadığı ifade edildi.

Olayın faillerinin tespit edilmesi amacıyla sınavdan bir gün sonra çalışma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Olayı soruşturmak için okula gönderilen personeller taşlı saldırıya maruz kalmış, okul içerisinde bir müddet bekletilen personel bölgeye gönderilen takviye ekipler marifeti ile çıkarılmak istenmiştir. Bu esnada okul çevresinde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir kalabalığın, takviye ekiplere de taşlı saldırı gerçekleştirmesi üzerine grup zor kullanılarak dağıtılmıştır. Bu esnada, saldırgan gruptan bir bölümünün okul bahçesine girerek okula saldırmasıyla zor kullanma araçları okul bahçesine girmek sureti ile gruba müdahaleye devam etmiştir. Okul bahçesindeki müdahale sırasında görevlilerin üzerine okulun üst katından tahta parçaları atılmıştır."

Olaylar sırasında bazı öğrencilerin fenalık geçirdiği ancak önemli bir rahatsızlıklarının olmadığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, "Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmekte olup, gelişmeler Van Cumhuriyet Başsavcılığına da iletilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'daki Öğrenci-polis Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ADNAN ERTÜRK: ARKADAŞ BU POLİSLER BİZLERDEN NE İSTİYOR POLİSLERİN İÇİNDE ART NİYETLİ VE FAŞİST RUHLU İNSANLAR VAR GERÇİ BU TİPLERE İNSAN DEMEMEK LAZIM BUNLAR HALKI KIŞKITIYORLAR DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENİYORUM POLİSLERE KARŞIDA KANUN ÇIKARIN YOKSA KEYFİ UYGULAMALR DEVLETİN BAŞINA ÇOK İŞLER ÇIKARIR 0 0 Yanıtla

Advertisement