Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Hastanesinde 'Yastık Altındaki Antibiyotikler Gün Yüzüne' Projesi başlatıldı.
Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Gölbaşı Devlet Hastanesi tarafından başlatılan 'Yastık Altındaki Antibiyotikler Gün Yüzüne' Projesi ile evde kullanılmayan ilaçlar toplanacak.
Proje ile ilgili açıklamada bulunan Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Kuşağlı, "Evimizde kullanmadığımız ilaçlarımızı savaşın kanayan yarası Cerablus'ta ki kardeşlerimize ulaştırmak için böyle bir proje başlatmış bulunuyoruz. Proje ile antibiyotik kullanımı konusunda halkı bilinçlendirmek ve gereksiz antibiyotik kullanımını minimum düzeye indirmek hedeflendirmektedir. Proje kapsamında, Gölbaşı Devlet Hastanemiz ve Aile Sağlığı Merkezleri bünyesindeki ilaç toplama sandıkları konuldu. Halkımız evde kullanmadıkları ilaçlarını bu sandıklara getirmeleri konusunda bilgilendirilecek. Toplanan ilaçlar savaşın kanayan yarası Cerablusta ki kardeşlerimize ulaştırılacak" dedi.
Başhekim Dr. Selim Kuşağlı açıklamasının devamında, "Unutmayalım ki antibiyotikler ateş düşürmez, ağrı dindirmez, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmez. Antibiyotiklerin yaygın ve yanlış kullanılması durumunda hızlı direnç gelişmekte ve bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkisiz kalmaktadır. Hekim reçete etmedikçe kullanılmamalıdır. Hastaların daha önce kullandıkları antibiyotiği hekime danışmadan tekrar benzer hastalığa yakalansalar bile kullanmamaları gerekmektedir. Hekim reçetesi ile alınan antibiyotikleri doğru dozda, doğru şekilde, reçeteye uygun zaman aralıklarında almak, enfeksiyonu en etkili biçimde tedavi etmekte ve direncin ortaya çıkma riskini azaltmaktadır. Antibiyotikler hasta kendini iyi hissetse bile hekimin belirttiği süreden önce sonlandırılmamalıdır. Aksi takdirde faydadan çok zarar getirecektir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › Yastık Altındaki Antibiyotikler Günyüzüne' Projesi Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?