Yeni Sektör Yeni İstihdam - Son Dakika
Yerel

Yeni Sektör Yeni İstihdam

Yeni Sektör Yeni İstihdam

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Ardahan Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi işbirliği ile yürütülen “Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi” kapsamında, Ardahan’da gerçekleştirilecek “Doğalgaz Boru Kaynakçılığı” kurusu için bir protokol imzalandı.

14.02.2014 17:24

Bakü-Tiflis- Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen, Ardahan Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi işbirliği ile yürütülen " Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi" kapsamında, Ardahan'da gerçekleştirilecek "Doğalgaz Boru Kaynakçılığı" kurusu için bir protokol imzalandı.

Düzenlenen imza törenine Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, İŞ-KUR Müdür Vekili Sevim Özkaya, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Remzi Almas, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya ve Projenin Ardahan Saha sorumlusu Vedi Aşkaroğlu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, açılacak kursun Ardahan'a ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik çok önemli bir istihdam kaynağı yaratacağını ve bu tür projeler sayesinde ilimizin işsizlik ve göç gibi sorunlarına kısmen de olsa kalıcı çözümler bulunabileceğini belirtti. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan'ın şu an ki kamu kurumlarını meydana getiren Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, diğer müdürlükler, İş-Kur ve üniversitenin ildeki gelmiş geçmiş en başarılı kadrolardan oluştuğunu ifade etti. Öte yandan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, projenin paydaşları olan Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur Ardahan İl Müdürlüğü'ne teşekkürlerini iletti.

İmza töreninde BTC ile yapılacak diğer faaliyetler hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, BTC proje koordinatörlüğünün çok önemli işlere imza attığını söyledi. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya'nın proje temrinlerinin Ardahan'dan temin edileceğinin altını çizdi. Son olarak Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Prof. Dr. Kaya'nın şahsında ilin kalkınmasına katkı sağlayan devlet kurumları ve BTC proje koordinatörlüğüne teşekkür etti. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Sektör Yeni İstihdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement