Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği Belediyeden Yer İstiyor - Son Dakika
Yerel

Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği Belediyeden Yer İstiyor

Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği Belediyeden Yer İstiyor

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde faaliyet gösteren Orta Anadolu Engelliler Dernek Başkanı H.Ahmet Sarıaslan, faaliyetlerini sürdürmek için Yerköy Belediyesine ait iş yerlerinden bir büro yeri istediklerini ancak karşılanmadığını söyledi.
Yerköy...

09.12.2013 16:53

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde faaliyet gösteren Orta Anadolu Engelliler Dernek Başkanı H. Ahmet Sarıaslan, faaliyetlerini sürdürmek için Yerköy Belediyesine ait iş yerlerinden bir büro yeri istediklerini ancak karşılanmadığını söyledi.

Yerköy Orta Anadol Engelliler Dernek Başkanı H. Ahmet Sarıaslan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Ramazan Bayramında Yerköy'ü ziyaretinde kendisi ile görüştüklerini ve faaliyetlerini sürdürmek için bir yer tahsis edilmesini istediklerini belirterek, "Engelliler derneği olarak bir gelirimiz olmadığı için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozağ'dan belediyeye ait dükkanlardan bir tanesini engelliler için tahsis etmesini istedik. Başbakan Yardımcımız Sayın Bozdağ'da Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu'na bir yer verilmesini istedi" dedi. Ancak aradan geçen zamana rağmen bize bir yer verilmediğini ve daha sonra kendisi Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu'nu ziyaret edip belediye dükkanlarından bir yerin verilip verilmeyeceği konusunda belediyeye gittiğini ifade eden Sarıarslan, Belediye başkanının badigartlarına kendisini itekleyip tartaklayarak engellilere bir yer verilmeyeceğini belirterek, belediye koymadıklarını iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın geçtiğimiz ay tekrar Yerköy'ü ziyaret ettiğini ve yine kendisiyle görüştüklerini ifade eden Sarıaslan, "Sayın Bozdağ'a kendisinin daha önce belediye dükkanlarından bir yerin kendilerine verilmesi yönündeki sözünün Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu tarafından boş dükkan olmadığı gerekçesiyle getirilmediğini ilettim. Oda Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök'e talimat vererek, Yerköy Belediyesine ait bir boş dükkanın Engelli vatandaşlara tahsis edilmesini söyledi. İnşallah Kaymakamımız Nevzat Şengök, ihtiyacımız olan yeri bize tahsis edecek. Engelliler olarak bizimle yakınan ilgilenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a ve kaymakamımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yakın bir zamanda derneğimiz bürosuna kavuşacak" diye konuştu.

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Orta Anadolu Engelliler Dernek Başkanı H. Ahmet Sarıaslan'ın talebinin iş yeri olmadığı için karşılayamadıklarını belirterek, "Belediyemize ait boş bir işyeri yok. İş yeri olmadığı için de tahsis yapamıyoruz. Sarıaslan'ın 'beni tartakladılar' iddiası da asılsız bir iddiadır. Benin korumam ve badigartım yok " dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerköy Orta Anadolu Engelliler Derneği Belediyeden Yer İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement