Yurdakurban: 25 Kilometreden Su Getireceğiz - Son Dakika
Yerel

Yurdakurban: 25 Kilometreden Su Getireceğiz

Yurdakurban: 25 Kilometreden Su Getireceğiz

Bakış Belde Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, büyükşehir statüsü kapsamında belediyelerinin kapanacağını, buna rağmen belde hakkının yararına 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karadede Yaylası'ndan kendi imkanlarıyla içme suyu getireceklerini...

16.03.2013 16:37

Bakış Belde Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, büyükşehir statüsü kapsamında belediyelerinin kapanacağını, buna rağmen belde hakkının yararına 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karadede Yaylası'ndan kendi imkanlarıyla içme suyu getireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, düzenlediği basın toplantısında, Söğütlü Barajı ve demiryolu ulaşımının sağlanması için AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a çağrıda bulundu.

İçme sularına sahip çıkacaklarını ifade eden Yurdakurban, "Bu barajla ilgili Sayın Milletvekilimiz Mahir Ünal Bey'in ciddi gayretleri oldu. Mahir Bey, Elbistan'ın çocuğudur. İnanıyorum ki Mahir Bey her zaman Elbistan'la ilgili, bölgenin problemleriyle ilgili bütün olaylarına sahip çıkıyor. Kapıdere'den tren hattı çekilmesi konusunda da destek bekliyoruz" dedi.

Yudakurban, şunları söyledi:

"Kavaktepe Barajı'nın ÇED Raporu için bir Halk Toplantısı düzenlendi. ÇED Raporu ile ilgili bölgedeki vatandaşlarda tamamen duyarlılık vardı. Herkes kendi barajına sahip çıktı. Santralin ÇED Raporu ile ilgili olarak ciddi bir tepki vardı ama konu baraj olunca herkes kendi ovasına, kendi havasına, kendi suyuna tamamen sahip çıktı. Şuan için Kavaktepe Barajı'nın ÇED Raporu süreci başladı. Bunun arkasından da Söğütlü Barajı'nın ÇED Raporu süreci var. Bu barajla ilgili bölgemizin Sayın Milletvekilimiz Mahir Ünal Bey'in ciddi gayretleri oldu. Mahir Bey, Elbistan'ın çocuğudur. İnanıyorum ki Mahir Bey her zaman Elbistan'la ilgili, bölgenin problemleriyle ilgili bütün olaylarına sahip çıkıyor. Bu konudan dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyorum."

"Bakış Belediyesi olarak, Büyükşehir olsak bile hizmetlerimizi bırakmadık" diyen Başkan Yurdakurban; beldeye kazandıracakları hizmetlerle ilgili olarak da, "32 kilometre uzunluğunda kanalizasyon yapacağız ve 2013 yılı içerisinde de tamamlanacak. Ayrıca Karadede Yaylası'nda cazibeli bir suyumuz var. Beldemize 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu 25 kilometrenin şuan için 12 bin metrelik borusunu aldık. Geri kalan 13 bin metrelik bölümü de tamamlayacağız. 2013 yılı içerisinde Bakış Beldesi'ndeki vatandaşımız Karadede Yaylası'ndaki doğal suyu içecek. Bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yurdakurban: 25 Kilometreden Su Getireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement