Didim'de Yasa Dışı Göçmen Kaçakçılığına Geçit Verilmedi - Son Dakika
3. Sayfa

Didim'de Yasa Dışı Göçmen Kaçakçılığına Geçit Verilmedi

Didim\'de Yasa Dışı Göçmen Kaçakçılığına Geçit Verilmedi

Aydının Didim ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen 20 göçmen yakalandı.

28.12.2017 10:17

Aydının Didim ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen 20 göçmen yakalandı. Göçmenlere yardım eden biri Suriye uyruklu 5 şüpheli göz altına alınırken şüphelilerden Suriye uyruklu ile birlikte 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre; Didim'den yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan biri Türk olmak üzere toplam 20 kişilik göçmen grubu botlarla Ege Denizine açılırken, kıyıdan fazla uzaklaşamadan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Yakalanan göçmenler Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele amirliğine teslim edilirken, polis göçmenleri kaçıran organizatörlerin peşine düştü.

Emniyet güçlerinin yaptığı tahkikat sonucu olayla ilgili olarak Suriye uyruklu F.E.S (28) ile birlikte İ.B(37) S.D(45) M.S (41) ve H.A (30) olmak üzere toplam 5 şüpheliyi göz altına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden H.A ile İ.B savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, Suriye uyruklu F.E.S ile S.D ve M.S çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevine gönderildi. Yakalanan göçmeler ise işlemlerinin yapılmasının ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Didim'de Yasa Dışı Göçmen Kaçakçılığına Geçit Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement