Falyalı cinayetinde iki ayrı eldiven: İkisi de Mustafa Söylemez'e ait! Cinayeti DNA çözecek! - Son Dakika
3.Sayfa

Falyalı cinayetinde iki ayrı eldiven: İkisi de Mustafa Söylemez'e ait! Cinayeti DNA çözecek!

Falyalı cinayetinde iki ayrı eldiven: İkisi de Mustafa Söylemez\'e ait! Cinayeti DNA çözecek!

Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayetiyle ilgili sır perdesi aralanmaya başladı. Falyalı'yı öldürmek için iki noktada pusu kurulduğu öğrenildi. Saldırı sonrasında olay yerinden kaçan bir araçta bulunan ve barut izi bulunan eldivenin Mustafa Söylemez'e ait olduğu ileri sürüldü. Eldivenden alınan DNA ve parmak izleri İstanbul'da gözaltındaki şüphelilerden alınacak örneklerle karşılaştırılacak.

18.02.2022 13:16  Güncelleme: 13:22

Kıbrıs'ta 8 Şubat'ta silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı soruşturmasına ilişkin elde edilen delillerin incelenmesi yeni iddiaları da ortaya çıkardı. İ

Kıbrıs polisi cinayetten hemen sonra çevrede çalışma başlattı. Araştırmalarda olay yerinden kaçan araçlar kameralarla tespit edildi. Ardından belirlenen araçları izleyen polis şüphelilerden birinin olay yeri yakınında bir otele gittiğini, çöpe bir şey attığını fark etti. Ekipler çöpte inceleme yapınca 2 eldiven buldu. Eldivenlerde yapılan incelemede barut izi bulundu. Lüks bir mağazadan alınan eldivenleri atan kişinin Ömer Tunç olduğunu tespit eden ekipler şüpheliyi gözaltına aldı.

DELİLLER MUSTAFA SÖYLEMEZ'İ İŞARET ETTİ

Ömer Tunç'un yakalanmasının ardından ise saldırının düğümleri tek tek çözüldü. Tunç'un saldırı öncesinde Mustafa Söylemez'le görüştüğü öne sürüldü. Saldırı sonrasında Söylemez'in gece 03.00 uçağı ile Türkiye'ye döndüğü belirtildi. Saldırıda kullanılan araçlardan biri Kıbrıs'ta havalimanında bulundu.

Söylemez'in havalimanına gittiği araç olduğu öne sürülen otomobil polis ekiplerince incelendi. El freni üzerinde bir eldiven daha ele geçirildi. O eldivenin üzerinde de barut izi olduğu belirlendi. Eldivenin Mustafa Söylemez'e ait olduğunu değerlendiren polisin, ele geçirilen delili Türkiye'ye gönderdiği öğrenildi.

DNA KARŞILAŞTIRILACAK

Gözaltına alınan Mustafa Söylemez ve 2 adamından alınacak DNA örnekleriyle Kıbrıs'ta bulunan elbiselerden ve eldivenden alınan örneklerin karşılaştırılacağı öğrenildi. Silahlar üzerindeki parmak izinin karşılaştırılacağı da belirtilirken, İstanbul'da gözaltına alınan 6 şüphelinin Pazartesi günü adliyeye gönderilmesi bekleniyor.

Son Dakika 3.Sayfa Falyalı cinayetinde iki ayrı eldiven: İkisi de Mustafa Söylemez'e ait! Cinayeti DNA çözecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement