Gaziantep'te 500 Milyon TL'lik Fıstık Vurgunu - Son Dakika
3. Sayfa

Gaziantep'te 500 Milyon TL'lik Fıstık Vurgunu

Gaziantep'te 500 milyon TL'lik fıstık vurgunu Komisyonculuk yapan iki tüccar, 200'ü aşkın fıstık üreticisi, esnafı ve hamaldan topladığı 500 milyon TL ile kayıplara karıştıGAZİANTEP - Gaziantep'in Nizip İlçesindeki Fıstık halinde komisyonculuk yapan Muhsin Y ve oğlu Necip Y isimli...

02.10.2017 14:38

Gaziantep'te 500 milyon TL'lik fıstık vurgunu

Komisyonculuk yapan iki tüccar, 200'ü aşkın fıstık üreticisi, esnafı ve hamaldan topladığı 500 milyon TL ile kayıplara karıştı

GAZİANTEP - Gaziantep'in Nizip İlçesindeki Fıstık halinde komisyonculuk yapan Muhsin Y ve oğlu Necip Y isimli tüccarlar, 200'den fazla fıstık üreticisi, esnaf ve hamaldan topladıkları 500 milyon TL ile kayıplara karıştı.

Yıllardır fıstık halinde çalışması nedeniyle üretici ve hal esnafının güvenini kazanan komisyoncu Muhsin Y ile oğlu Necip Y, fıstığın hasat döneminde temas kurdukları 200'den fazla çiftçi, esnaf ve hamaldan topladıkları 500 milyon ile sırra kadem bastı. Şahıslara kimisi parasını, kimisi malını kaptırdığını söylerken hamallar ise, alacaklarının bulunduğunu ifade etti. Haldeki çaycıdan bakkala, çiftçiden nakliyecisine kadar herkesin dolandırıldığını söyleyen vatandaşlar, tüm birikimlerini komisyoncu baba oğula kaptırdıklarını kaydetti. Güvenlik güçlerine müracaat etmelerine rağmen hiç bir neticeye ulaşamadıklarını belirten mağdurlar, "Tüm birikimizi kaptırdığımız bu insanlar duyduğumuza göre, bizim paralarımızla İstanbul'da özel kolejler açmışlar. Devletin kolluk kuvvetlerinin biran önce bu kişileri bulmasını istiyoruz" dediler.

Ayrıca fıstık halinde 20 yıldır hamallık yapan Recep Aydınise, "Gelinlerimin altınları torunlarımın paraları benim 20 yıllık emeğim hepsi gitti. Biran önce bunların bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gaziantep\'te 500 Milyon TL\'lik Fıstık Vurgunu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Gaziantep'te 500 Milyon TL'lik Fıstık Vurgunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement