Kilyos Açıklarında Kopan Geminin Yakıtı Yarın Alınıp, Çekilecek - Son Dakika
3.Sayfa

Kilyos Açıklarında Kopan Geminin Yakıtı Yarın Alınıp, Çekilecek

Kilyos açıklarında kopan geminin yakıtı yarın alınıp, çekilecek Geminin ön kısmı su almaya devam ediyor Geminin kaptanı Azeri, mürettebatın ise Rus ve Hint uyruklu oldukları ortaya çıktıİSTANBUL - Sarıyer Kilyos açıklarında tamire gittiği esnada kırılarak ortadan ikiye ayrılan Moğolistan...

27.08.2017 15:48

Kilyos açıklarında kopan geminin yakıtı yarın alınıp, çekilecek

Geminin ön kısmı su almaya devam ediyor

Geminin kaptanı Azeri, mürettebatın ise Rus ve Hint uyruklu oldukları ortaya çıktı

İSTANBUL - Sarıyer Kilyos açıklarında tamire gittiği esnada kırılarak ortadan ikiye ayrılan Moğolistan bayraklı Leonardo isimli 114 metre uzunluğundaki nehir tipi kuru yük gemisinin tedbir amaçlı kıyıya çekilen arka kısmındaki yakıtın, yarın alınacağı ardından da çekileceği öğrenildi.

Sarıyer Kilyos açıklarında gece saatlerinde meydana gelen olayda 1975 yılı yapımı olan Leanardo isimli 114 metre uzunluğundaki nehir tipi kuru yük gemisi, Kilyos açıklarında bel vermesinden kısa bir süre sonra kırılarak ortadan ikiye ayrılmıştı. Gemideki 11 kişilik mürettebat, Rumeli Feneri'nden karaya çıkartılarak ambulanslarla kontrol amaçlı çevredeki hastanelere kaldırılmıştı. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde kopan geminin arka kısmını halatla bağlayarak Türkeli Demir Sahasına götürdü.

Geminin ön kısmı su almaya devam ediyor

Geminin Demirciköy açıklarında kalan ön kısmının ise demirlediği ve su almaya başladığı belirlendi. Gemideki mürettebatın ve kaptanın ise uyrukları ortaya çıktı. Geminin kaptanının Azeri uyruklu, mürettebatın ise Rus ve Hint uyruklu olduğu öğrenildi. Mürettebatın kurtarıldıktan sonra önce tedbir amaçlı sağlık kontrolüne ardından da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Öte andan, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, geminin kopan ön kısmının deposunda yakıtın olduğu tespit edildi. Deponun yapılacak planlamanın ardından yarın boşaltılacağı ardından da yetkililer tarafından belirlenen yere römorkörle çekileceği öğrenildi.

Kilyos Açıklarında Kopan Geminin Yakıtı Yarın Alınıp, Çekilecek
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kilyos Açıklarında Kopan Geminin Yakıtı Yarın Alınıp, Çekilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement