Almanya Türk Toplumunun 8. Kurultayı Yapıldı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Almanya Türk Toplumunun 8. Kurultayı Yapıldı

Almanya Türk Toplumunun 8. Kurultayı Yapıldı

BASIN BÜLTENİDİR.

28.06.2010 19:47

BASIN BÜLTENİDİR.

KENAN KOLAT 3. KEZ BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Almanya Türk Toplumunun üye derneklerinin 155 delegesinin katılımıyla 25-27 Haziran 2010 tarihlerinde Berlin’de gerçekleşen 8. Genel Kurulda Genel Başkanlığa Kenan Kolat oybirliğiyle yeniden seçildi.

Kenan Kolat “Bu büyük desteğe çok teşekkür ediyorum. Bu bana ve yönetim kurulumuza büyük bir sorumluluk veriyor. Elimizden geldiğince bu beklentileri yerine getirmeye çalışacağız.“ şeklinde konuştu.

Genel Kurulda geçen dönem de Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Hilmi Kaya Turan (Berlin), Bahattin Kaya (Berlin), Dr. Cebel Kücükkaraca (Kiel-Schleswig-Holstein), Hüseyin Yilmaz (Hamburg) yeniden bu görevlere getirildiler. Yürütme Kuruluna yeni olarak Dr. Elif Cındık (Münih-Bavyera), Dr. Tayfun Çilingir (Frankfurt-Hessen), Deniz Güner (Duisburg-NRW) und Ömer Köşkeroğlu (Wolfsburg-Aşağı Saksonya) seçildiler.

Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine ise şu delegeler seçildi: Gökay Sofuoğlu (Baden-Württemberg), Serdar Yazar (Berlin), Yasemin Önel (NRW), Cumali Kangal (Berlin), Malik Karabulut (Hamburg), Yemliha Koç (Berlin), Şeref Çağlar (NRW), Erinç Ercan (Hamburg), Erhan Songün (Frankfurt-Hessen), Tufan Kıroğlu (Schleswig-Holstein), Gülseren Doğaner (Hamburg), Abide Dallı (Hamburg), Alptekin Kırcı (Niedersachsen), Fatma Bitek (Schleswig-Holstein), Didem Yüksel (Berlin), Sevgi Özçakır (Schleswig-Holstein).

„Çokdilliliği Destekleyelim – Anadilini Öğrenmeyi Teşvik Edelim“ belgisi altındaki Genel Kurulda Köln Üniversitesinden Prof. Dr. Claudia Riehl ile Berlin Eğitim Senatörü Prof. Dr. Jürgen Zöllner birer konuşma yaptılar. Genel Kurulda Almanya Türk Toplumunun üyesi Veli ve Öğretmen Federasyonlarıyla bu konuda daha yoğun bir çalışma kararı alındı.

Ayrımcılığa karşı resmi tanınan bir kuruluş olunması için tüzükte değişiklik yapılan Genel Kurulda ayrıca gelecek genel Kurulda yürürlüğe sokulmak üzere % 30’luk bir cinsiyet kotası getirilmesi karara bağlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Almanya Türk Toplumunun 8. Kurultayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement