ABD Medyası: Türkiye'de Futbol Tartışmaları Bitmek Bilmiyor - Son Dakika
Dünya

ABD Medyası: Türkiye'de Futbol Tartışmaları Bitmek Bilmiyor

ABD Medyası: Türkiye\'de Futbol Tartışmaları Bitmek Bilmiyor

İstanbul'un üç büyük takımının taraflarına yönelik operasyon, yurt dışında dikkat çekiyor.

30.09.2013 10:30

İstanbul'un üç büyük takımının taraflarına yönelik operasyon, yurt dışında dikkat çekiyor. ABD medyası, "futbol operasyonunda sorguların sürdüğünü belirtirken " Türkiye'de futbol tartışmaları bitmek bilmiyor" sözlerini kullandı.

ABD Kongresince finanse edilen Amerika'nın Sesi (VOA), Türkiye'de yaşanan futbol tartışmalara vurgu yaptığı haberinde 3 Temmuz 2011'de başlayan Şike Operasyonu, arkasından 12 Mayıs 2012'de Fenerbahçe- Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylar, en son geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş-Galatasaray maçının son dakikalarında taraftarın sahaya girmesiyle futboldaki şiddetin yeniden gündemde üst sıralara taşındığını belirtti.

"Tam da bu dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi düzenlediği bir operasyonla üç büyük kulüpten çoğu taraftar 82 kişiyi gözaltına alındı" denildiği haberde "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları bundan sonra suç kabul edilebileceği" görüşlerini de yansıttı.

Amerika'nın Sesi, operasyonda en çok adı geçen taraftar grupların başında Beşiktaş tribünlerinin "en köklü ve eski grubu" olarak nitelediği Çarşı'nın geldiğine dikkat çekerken de "Gezi direnişi sırasında etkili eylemleriyle öne çıkan Çarşı'nın başta eski lideri Alen Markaryan olmak üzere birçok lider ismi gözaltına alındı" dedi.

Haberde Çarşı'nın, "artık yeter; vicdansızsınız, adaletsizsiniz" yönündeki tepkisi yansıtıldıktan sonra Fenerbahçe taraftar gruplarından da bazı önemli isimlerin gözaltına alındığına dikkat çekilerek Genç Fenerbahçeliler lideri Sefa Kalya'nın "PKK dışarıda taraftar içeride" sözlerine de vurgu yapıldı.

Amerika'nın Sesi, haberinin son bölümünde ise Pazar günü itibariyle Çarşı grubu eski lideri Alen Markaryan ve Galatasaray Ultraaslan grubunun liderlerinden Sebahatttin Şirin'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin serbest bırakıldığı da kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya ABD Medyası: Türkiye'de Futbol Tartışmaları Bitmek Bilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement