ABD, Türkiye'ye 400 Kadar Asker Sağlayacak - Son Dakika
Dünya

ABD, Türkiye'ye 400 Kadar Asker Sağlayacak

ABD, Türkiye\'ye 400 Kadar Asker Sağlayacak

ABD Savunma Bakanı Panetta'nın Türkiye'ye iki Patriot bataryasının konuşlanmasına ilişkin talimatı imzalamayı planladığı belirtiliyor.

14.12.2012 10:21  Güncelleme: 10:28

ABD Savunma Bakanı Panetta'nın Türkiye'ye iki Patriot bataryasının konuşlanmasına ilişkin talimatı bugün imzalamayı planladığı belirtiliyor ABD'nin Türkiye'yi Suriye'den kaynaklanan bir saldırıdan savunmak amacıyla iki Patriot füzesavar bataryası ve 400 kadar asker sağlayacağı bildirildi. Patriot talimatının bugün Savunma Bakanı Leon Panetta tarafından imzalanması bekleniyor.

Wall Street Journal gazetesi, ABD yetkililerine dayanarak Savunma Bakanı Panetta'nın bugün Patriot talimatını imzalamaya niyetli olduğunu yazdı.

ABD'nin Türkiye'ye Patriot konuşlanma kararının Pentagon'un Suriye sınırlarındaki rolünü önemli ölçüde artıracağını kaydeden gazete, kararın Esad rejiminin kimyasal silahları kullanması korkularının arttığı ve muhaliflere karşı Scud füzelerinin kullanıldığı bir döneme rastlandığına da dikkat çekti.

-"KARAR, KİLİT MÜTTEFİKE DESTEK GÖSTERMEYİ AMAÇLIYOR"-

WSJ, "kararın, kilit bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye destek göstermeyi amaçladığı"nı vurguladığı haberinde Almanya ve Hollanda'nın göndereceği bataryalarla birlikte sağlanacak altı bataryanın Türkiye'nin talebinde ima edilen sayısından çok daha az olduğunun altını çizdi.

Ankara'nın ilk başta 565 millik Suriye sınırına 50 mil içinde olan tüm yerleşim merkezlerini savunmak istediğine bunun da 15 batarya anlamına geldiğine dikkat çeken gazete, haberinde ayrıca halen CİA'nın Türkiye'de küçük bir varlık gösterdiğini, Arap devletlerinden isyancı gruplara sağlanan silahları kontrol ettiğini yazdı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya ABD, Türkiye'ye 400 Kadar Asker Sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement