Alman Uzmanlar: Erdoğan Açık Bir Seçim Kampanyası Yürüttü - Son Dakika
Dünya

Alman Uzmanlar: Erdoğan Açık Bir Seçim Kampanyası Yürüttü

Alman Uzmanlar: Erdoğan Açık Bir Seçim Kampanyası Yürüttü

Alman uzmanlar, Erdoğan'ın Köln ziyaretinde cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açık bir seçim kampanyası yürüttüğünü söyledi.

26.05.2014 09:59  Güncelleme: 10:11

Almanya'daki siyaset uzmanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln ziyaretini de değerlendiriyor. Türkiye ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Udo Steinbach, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açık bir seçim kampanyası yürüttüğünü düşünüyor ve ziyaret sırasında düzenlenen "Protestolarda da görüldüğü gibi Almanya'daki Türk seçmenlerin sanıldığı gibi tek bir görüş etrafında birleşmediğini" söylüyor.

"YİNE EKONOMİK BAŞARILARINI ÖN PLANDA TUTTU"

Deutsche Welle'ye açıklamada bulunan Türkiye ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Udo Steinbach, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik açık bir seçim kampanyası yürüttüğünü vurguluyor. Steinbach, Erdoğan'ın daha önceki Almanya konuşmasında olduğu gibi yine ekonomik başarılarını ön planda tutarak, bunların aralarına "kutuplaşma ve kendisine yönelik kıskançlık vurgularını serpiştirdiğini" söylüyor.

"ALEYHİNDE ESEN RÜZGARIN FARKINDA"

Protestolarda da görüldüğü gibi Almanya'daki Türk seçmenlerin sanıldığı gibi tek bir görüş etrafında birleşmediğine işaret eden Steinbach, Erdoğan"ın "kendi aleyhinde esen ve gittikçe kuvvetlenen rüzgarın farkında olduğunu" savundu.

 

"HER OYUN HESABINI YAPIYOR"

Steinbach, şu görüşleri öne sürüyor: "Erdoğan, bu yüzden adaylığını açıklama konusunda dikkatli davranıyor ve her oyun hesabını yapıyor. Erdoğan'ın seçilmesini etkileyebilecek şey, ya çıkabilecek güçlü bir karşı aday ya da önümüzdeki günlerde onu ve partisini politik sahada daha da zora sokabilecek yeni olaylar."

"ELEŞTİRİLER DOĞAL"

Steinbach, Almanya'daki eleştirilere değinerek, Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere yönelik seçim kampanyası yürütmesinin ve bazı konularda Almanya'yı eleştirmesini doğal bulduğunu da sözlerine ekliyor. Uzman aynı şekilde demokrasinin bir gereği olarak, Erdoğan'ın da Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'un Türkiye'yi eleştirmesini hazmetmesi gerektiğini düşünüyor.

"ERDOĞAN SÖYLEMLERİ BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜNE ZARAR VERİYOR"

Yeşiller Partisi Federal Milletvekili ve Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth da, Almanya'daki siyasetçilerin farklı ülkelerdeki seçmenlerine yönelik kampanyaları olduğunu, bu bakımdan Erdoğan'ın eleştirilemeyeceğini belirtiyor. Roth, barışçıl protestolar sayesinde, Erdoğan'ın kutuplaştıran söylemelerinin Almanya'daki birlikte yaşama kültürüne zarar verebileceği endişesini giderdiğine dikkat çekti.

"PROTESTOLAR ERDOĞAN'A DERS OLMALI"

Roth, protestoların Erdoğan'a iyi bir demokrasi dersi verdiğini ileri sürdü, ve “Almanya’nın, hafta sonu Sayın Erdoğan'a demokrasinin ne olduğunu, yani barışçıl bir protestonun demokrasi içindeki gücünü gösterdiği için çok mutluyum. Bunu sadece Aleviler değil, her kesimden insanlar bir araya gelerek yaptılar ve işte bu gerçek demokrasi dediler.” dedi.

Roth, Erdoğan konuşurken, bir taraftan da kitlelerin onu rahatça eleştirdiğini belirterek, bundan kimsenin zarar görmediğini ve protestoların demokrasiyi canlı tuttuğunu söylüyor. “Protestolar demokrasinin şeffaf, açık ve gerekirse sivri dille de yaşanırlığını ortaya koydu.” diyen Claudia Roth bunun internette ve medya da böyle olması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Alman Uzmanlar: Erdoğan Açık Bir Seçim Kampanyası Yürüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sadece türkiye: atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı şuan türkiyede bir anlam olmuyacaktı bunu daha başbakan anlayamadı neden başkakan halka seslenirken atatürkün resmi yok bu nedemek oluyor sizler bunada göz yumuyorsunuz türk değilmisiniz yoksa türk olmayada gerek yok herkesi kurtardı avrupadan hemde alman subaylarıy birlikde yaptılar 8 23 Yanıtla
    TUĞRA: TÜRKLÜĞÜ SENİN GİBİ BİR HIYARDAN ÖGRENECEK HALİMİZ YOK MAL HERİF. SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN VAHDETTİNİ HAİN DEDİLER YILLARCA DEDELERİMİZİN MEZAR TAŞINI BİLE OKUYAMIYACAK HALE GETİRDİLER, KULLANDIĞIMIZ DİLİ BİLE DEĞİŞTİRDİLER, SEN HALA TÜRKLÜKTEN BAHSEDİYOSUN..AÇTA BİRAZ TARİHİNİ OKU SENİN GİBİLER 80 YIL ÖNCESİNDEN BİR HABER OLANLAR...AVRUPALI BİLE SİZLERDEN İYİ BİLİYO TAİRİHİMİZİ ZURNA SENDE... 0 0
  • vatandaş: ülkede suriyeli hattinden fazla halkı olumsuz etkileti her yerde suriyeli var bu nedemek oluyoırsa savaşı bahane ederek türkiyeye yerleşiyorlar bir çok arap ülkesi var ama ora almıyorlar mesala katar sudii araplar neden almıyorlar biz neden alıyoruz bu suriyeliler türkleri sevmiyor heryerde olaylar var herkesi rahatsız ediyorlar kim bunlarla yaşamak ister ki saygı hiç yok her yerde suriyeli plkalı arabalar var milleti iyice canından bezdirdilerama biz artık başbakanı değişmesini istiyoruz yada siyasti bıraksın bilen birileri gelsin türk halkına sahip cıcak olan siyaset yapsın 6 20 Yanıtla
  • bahattin afşar: hadi lan soysuzlar ordaki protestoçular buradaki gibi elleri bombalı silahlı molotoflu gelseydiler görüdüm nazik macanızı neymiş erdoğn halkı bölüyormuş ulan 80 milyona yakın türkiyede 10 bvin kişi protestoediyor diye toplumun yarısımı sanıyorsunz işinize bakın bir çok kürt ve alevi ve sünni bu boş lakırdılarla uğraşmıyor bile sizin maşalarınız olan bu kitleler artık sadece sivrisinek vızıltısı sizde bunun farkındasınız ya neyse 14 0 Yanıtla
  • FIRAVUN: germen olmuş bunlar..... 6 2 Yanıtla

Advertisement