Ashton'ın Tayland Temasları - Son Dakika
Dünya

Ashton'ın Tayland Temasları

Ashton\'ın Tayland Temasları

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB ile Tayland arasındaki 'Serbest Ticaret Anlaşması' sürecinin tamamlanması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

01.05.2012 22:10

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB ile Tayland arasındaki 'Serbest Ticaret Anlaşması' sürecinin tamamlanması için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Bir dizi resmi temas çerçevesinde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Başbakan Yingluck Shinawatra ile bir araya geldi. Görüşmede AB-Tayland ilişkileri ve diğer Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üyesi ülkeler ile işbirliği konusunun ele alındığı öğrenildi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Ashton, AB ile Tayland arasında serbest ticaret anlaşması üzerindeki çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Bu anlaşmanın tamamlanmasını istediklerini belirten Ashton, "Tamamlamak istediğimiz serbest ticaret anlaşması için çalışmalarımız başlamıştır. Bu anlaşmanın Tayland ile ilişkileri iyileştirmek ve ilerletmek için büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Tayland ekonomisinin geçtiğimiz yıl yaşadığı sel felaketinden sonra 5.5 ile 6.5 oranlarında büyüme

kaydetmesi bizleri memnun etti" dedi.

Başbakan Shinawatra ile yaptığı görüşmenin içeriği hakkında değerlendirmelerde bulunan Ashton, "AB ile Tayland arasındaki işbirliği ve ilişkilerin nasıl daha iyi bir ivme kazanabileceği konusunu tartıştık. Her yıl gerçekleşen ASEAN ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı hakkında karşılıklı görüş bildirdik. Ayrıca Avrupa Birliği ve ASEAN ülkeleri arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ile işbirliğini de ele aldık" diye konuştu. - BANGKOK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ashton'ın Tayland Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement