Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Azerbaycan Temasları - Son Dakika
Dünya

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Azerbaycan Temasları

Başbakan Yardımcısı Bozdağ\'ın Azerbaycan Temasları

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bakü'de Başbakan Artur Rasizade ve Milli Eğitim Bakanı Mısır Mardanov ile ayrı ayrı görüştü.

13.03.2012 20:27

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bakü'de Başbakan Artur Rasizade ve Milli Eğitim Bakanı Mısır Mardanov ile ayrı ayrı görüştü.

TİKA'nın Bakü temsilcilik ofisini ziyaret eden Bozdağ, burada yetkililerle görüştü. Bozdağ'a burada Azerbaycan'da TİKA tarafından tamamlanan projelerin sinevizyon gösterisi izletildi. Ardından Atatürk Kültür Merkezi'ne geçen Bozdağ, burada Türk Ocakları'nın 100. yıldönümü sebebiyle düzenlenen toplantıya katıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, "Türk Ocakları, Türk tarihinin en zor dönemlerinde faaliyete başladı. 600 yıllık imparatorluğun parçalandığı bir dönemde bu

organizasyon, Türk milli varlığını korumak amacıyla bir Türk aydını tarafından kuruldu. O zaman dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen bir grup aydın bu alanda faaliyete başladı" ifadelerini kullandı.

Kültür Merkezi'ndeki toplantıdan ardından Bozdağ, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüştü. Görüşmede, Rasizade, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin üst seviyede olduğunu ve bundan sonra da artarak devam edeceğini vurguladı.

Rasizade ile görüşmesinin ardından Bozdağ, Eğitim Bakanı Mısır Mardanov ile bir araya geldi. Görüşmede açıklamalarda bulunan Mardanov, "Sizi burada görmekten çok memnunum. Bizim ilişkilerimizi bozmak için çok problemler çıkardılar. Ancak biz buna bakmayarak devlet büyüklerimizin yardımıyla bu problemleri aşmayı başardık" dedi. Bozdağ ise, "Biz ayrı evlerde olan kardeşler gibiyiz ve bugün kardeşlerimizi görmeye geldik. Eğitim olmadan ne dil, ne kültür, ne de tarih köprüsünden geçmek mümkün değil" diye

konuştu. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın Azerbaycan Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement