Berlusconi'nin Kafasındaki Hükümet; Alfano Başbakan, Berlusconi Ekonomi Bakanı - Son Dakika
Dünya

Berlusconi'nin Kafasındaki Hükümet; Alfano Başbakan, Berlusconi Ekonomi Bakanı

Berlusconi\'nin Kafasındaki Hükümet; Alfano Başbakan, Berlusconi Ekonomi Bakanı

İtalya'nın altında ezildiği borç yükünün büyük bölümü kendi hükümetleri döneminde yapılmış olmasına ve kendisi de Başbakanlık koltuğunu aynı nedenle bırakmak zorunda kalmasına karşın Berlusconi uslanmaz söylemlerine devam ediyor.

26.06.2012 23:38

İtalya'nın altında ezildiği borç yükünün büyük bölümü kendi hükümetleri döneminde yapılmış olmasına ve kendisi de Başbakanlık koltuğunu aynı nedenle bırakmak zorunda kalmasına karşın Berlusconi uslanmaz söylemlerine devam ediyor. Bu kez de kafasındaki yeni hükümeti açıklayan lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi (PDL) Genel Sekreteri Angelino Alfano'yu başbakan, kendisini ise ekonomi bakanı ilan etti.

Vatikan'ın vergi muhafiyetine dokunmayan ve bankalara büyük avantajlar sağlayan kararlara imza atan Başbakan Mario Monti'nin, halka yönelik birbiri ardına yürürlüğe koyduğu vergi arttırıcı yasalarla tepki toplamasını fırsat bilen Berlusconi, son dönemlerde eteğindeki incileri dökmeye başladı. Her fırsatta tartışma yaratan açıklamalara imza atan tecrübeli siyasetçi, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı derken, şimdi de ekonomi bakanı olmaya karar verdi. Başkent Roma'da, Başbakan Mario Monti ile yediği öğle yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berlusconi sözlerine "Güzel yedik" diye başladı. Monti'nin AB toplantısında yapacağı sunum konusunda kararsızlıklarının olduğunu iddia edip, "Belirsizlik daha mutlak" dedi.

Berlusconi ayrıca, "Alfano haklı. Yüzde 40 oyla seçimi kazanırız. Ben aday olacak mıyım? Sordular, ben de durumumu ortaya koydum. Ben Alfano'nun kurduğu bir hükümette ekonomi bakanı olmaya hazırım" diye konuştu.

PDL Sözcüsü Fabrizio Cicchitto aynı saatlerde Temsilciler Meclisi'nde söz alıp, "Monti hükümetine olması gerekenden daha fazlasını verdik. Şimdi Monti'den AB toplantısında sonuç bekliyoruz" söyleminde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Berlusconi'nin Kafasındaki Hükümet; Alfano Başbakan, Berlusconi Ekonomi Bakanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement