Berlusconi, Rubby Davasının Askıya Alınmasını İstedi - Son Dakika
Dünya

Berlusconi, Rubby Davasının Askıya Alınmasını İstedi

Berlusconi, Rubby Davasının Askıya Alınmasını İstedi

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, hakkındaki 'Reşit olmayan biriyle menfaat karşılığı cinsel ilişkiye girmek' suçlamasıyla Milano 4'üncü Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın seçim kampanyasına engel oluşturduğunu savunarak, askıya alınması...

14.01.2013 15:24

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, hakkındaki 'Reşit olmayan biriyle menfaat karşılığı cinsel ilişkiye girmek' suçlamasıyla Milano 4'üncü Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın seçim kampanyasına engel oluşturduğunu savunarak, askıya alınması isteminde bulundu.

Berlusconi'nin avukatı Nicolo Ghedini davanın bugünkü duruşmasında sunduğu isteminde, "Bugün yasal olarak seçim kampanyasının başlatılmış olması ve Silvio Berlusconi'nin PDL (Özgürlükçü Halk Partisi) koalisyonu liderliğini yapmasını" gerekçe gösterdi. Ghedini davanın seçim sürecinde medyatik istismar malzemesi olarak kullanılacağını da savundu.

Milano Savcısı Ilda Boccassini ise, savunma avukatları aracılığıyla yapılan başvuruya karşı çıkarak, davanın seçim kampanyasına "Meşru engel" oluşturmadığını savundu. Milano savcısı, "Berlusconi parti genel sekreteri değil, başbakanlığa da aday olmadı" dedi. Savcı Boccassini ayrıca, "Yasal sürecin devamı talebinde bulunuyorum çünkü bir dava seçim kampanyasına engel olduğu gerekçesiyle askıya alınamaz. Bu mahkemenin ele alması gereken bir huhuk sorunu değildir" ifadesini kullandı. Halen devam eden duruşmanın sonunda mahkeme heyetinin kararını açıklaması bekleniyor.

RUBBY MAHKEME SALONUNDA

Davanın merkezinde yer alan ve iddiaların muhatabı olan Fas asıllı eskort kız Karima El Mahroug da hakim karşısına çıktı. Sabah saatlerinde Milano Mahkemesi'nde yanında erkek arkadaşı Luca Risso ve avukatı Paola Boccardi ile birlikte gelen Mahroug'un, mahkeme salonuna "savunma tanığı" olarak bulunduğu açıklandı. El Mahroug, aynı zamanda savcılığın tanık listesinde de yeralıyor. Karima El Mahroug savunmanın son tanığı olarak dinlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Berlusconi, Rubby Davasının Askıya Alınmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement