Brüksel'de Parti Temsilcileri Ysk Kararı Hakkında Ne Düşünüyor ? - Son Dakika
Dünya

Brüksel'de Parti Temsilcileri Ysk Kararı Hakkında Ne Düşünüyor ?

Brüksel\'de Parti Temsilcileri Ysk Kararı Hakkında Ne Düşünüyor ?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerini yenileme kararı Brüksel'de parti temsilcileri tarafından nasıl karşılandı ? Euronews Türkçe HDP Brüksel Temsilcisi Eyyüp Doru, CHP Brüksel temsilcisi Kader Sevinç ve İyi Parti yetkilisi Hakan Hüsnü Erzurumlu ile görüştü.

08.05.2019 20:05

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerini yenileme kararı Brüksel'de parti temsilcileri tarafından nasıl karşılandı? Euronews Türkçe CHP Brüksel temsilcisi Kader Sevinç, İyi Parti yetkilisi Hakan Hüsnü Erzurumlu ve HDP Brüksel Temsilcisi Eyyüp Doru ile görüştü. Avrupa Birliği kararın hemen ardından yazılı açıklama yayınlayarak duruma sert tepki gösterirken parti temsilcileri YSK kararını demokratik değerlere aykırı olarak değerlendirdi. Euronews Türkçe AK Parti Brüksel temsilcisi Ruhi Açıkgöz'den de mülakat talebinde bulundu ancak cevap alınamadı.

"Bu bir sivil darbe"

CHP Brüksel temsilcisi Kader Sevinç "YSK'nin vermiş olduğu karar demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçildi. Bu bir sivil darbe. Yeniden seçime gideceğiz ve mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Kader Sevinç Türkiye'nin Avrupa Birliği kurumlarını seçimlerde gözlemci olarak davet etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Brüksel'de Parti Temsilcileri Ysk Kararı Hakkında Ne Düşünüyor ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement