Çin'de Otoyol İnşaatında Toprak Kayması: 1 Ölü, 7 Kayıp - Son Dakika
Dünya

Çin'de Otoyol İnşaatında Toprak Kayması: 1 Ölü, 7 Kayıp

Çin'in Hubei eyaletinde bir otoyol inşaatında meydana gelen toprak kayması sonucu 1 kişi öldü, 7 kişi ise hala kayıp. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Heyelanda 5 kişi yaralandı. Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, dördüncü seviye acil durum müdahalesini etkinleştirdi ve bölgeye bir çalışma ekibi gönderdi. Toprak kayması sonrası 17 bölge sakini güvenli yerlere tahliye edildi.

10.07.2023 11:53  Güncelleme: 11:55

Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin yetkilileri Pazar günü yaptıkları açıklamada, eyaletteki bir otoyol inşaatında Cumartesi günü meydana gelen toprak kayması nedeniyle bir kişinin öldüğünü teyit ederken, 7 kişinin ise hala kayıp olduğunu bildirdi.

Kurtarma ekipleri daha önce kayıp olduğu bildirilen bir kişinin daha yerini tespit etti. Kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Heyelanda 5 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Heyelan, Cumartesi günü Hubei eyaletindeki Yichang kentinin Wufeng bölgesinde bulunan Tujia Özerk İlçesi'ne bağlı Yueshan köyündeki otoyol inşaatında, saat 16.00 civarında meydana gelmişti.

Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, jeolojik afet için dördüncü seviye acil durum müdahalesini etkinleştirirken, acil durum müdahalesine rehberlik etmesi için bölgeye bir çalışma ekibi gönderdi.

390'dan fazla görevli halen bölgede arama kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Toprak kayması sonrası yakın çevredeki toplam 17 bölge sakini güvenli yerlere tahliye edildi.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Wuhan'dan bildiriyor. (XHTV)

Çin\'de Otoyol İnşaatında Toprak Kayması: 1 Ölü, 7 Kayıp
Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin'de Otoyol İnşaatında Toprak Kayması: 1 Ölü, 7 Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement