Dünyanın en büyük konteyner gemisi 'MSC Türkiye' Çanakkale Boğazı'ndan geçti - Son Dakika
Dünya

Dünyanın en büyük konteyner gemisi 'MSC Türkiye' Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Cumhuriyet'in 100. yılı anısına 'MSC Türkiye' adıyla denize indirilen ve 24 bin 346 konteyner taşıma kapasitesine sahip olan dev gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Tekirdağ Limanı'na doğru yol aldı. Gemiyi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkörler eşlik etti ve geçiş sırasında güvenlik önlemleri nedeniyle boğaz trafiği kapatıldı.

29.10.2023 11:03

DÜNYANIN en büyük konteyner gemilerinden biri olan ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılı anısına 'MSC Türkiye' adıyla denize indirilen gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Tekirdağ Limanı'na doğru yok aldı.

İngiltere'nin Felixstowe Limanından yola çıkarak,Tekirdağ Limanı'na doğru giden, 399.9 metre uzunluğuna, 24 bin 346 konteyner taşıma kapasitesine sahip ve Cumhuriyet'in 100'üncu yılı anısına 'MSC Türkiye' adıyla denize indirilen Liberya bayraklı gemi, saat 09.00 sıralarında Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Dev konteyner gemisi saat 10.10 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir köyü dağındaki 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen 'MSC Türkiye?, Nara Burnu'nu döndükten sonra Tekirdağ Limanı'na doğru yol aldı. 'MSC Türkiye' gemisine boğaz geçişi sırasında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda römorkörleri eşlik etti. Römorkörler su gösterisiyle gemiyi selamladı. Dev geminin geçişi sırasında güvenlik gerekçesiyle Çanakkale Boğazı kuzeyden güneye saat 07.00 ile saat 12.30 arası trafiğe kapatıldı.

Dünyanın en büyük konteyner gemisi \'MSC Türkiye\' Çanakkale Boğazı\'ndan geçti
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Dünyanın en büyük konteyner gemisi 'MSC Türkiye' Çanakkale Boğazı'ndan geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement