Eroğlu: "Türkiye Yanımızda Yer Almasa 1974'e Kadar Direnemezdik" - Son Dakika
Dünya

Eroğlu: "Türkiye Yanımızda Yer Almasa 1974'e Kadar Direnemezdik"

Eroğlu: "Türkiye Yanımızda Yer Almasa 1974\'e Kadar Direnemezdik"

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal başkanlığındaki gazeteciler heyetini kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'nin hükümetleriyle, halkıyla, basınıyla Kıbrıs Türk halkının yanında yer almaması durumunda Kıbrıs Türk...

14.05.2012 14:36

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal başkanlığındaki gazeteciler heyetini kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'nin hükümetleriyle, halkıyla, basınıyla Kıbrıs Türk halkının yanında yer almaması durumunda Kıbrıs Türk halkının 1974'e kadar direnemeyeceğini belirterek, "Bugün en büyük güvencemiz Anavatan'daki kardeşlerimizdir" dedi..

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Anadolu'dan ve Çukurova'dan selam getirdiklerini belirterek Mersin ve Kıbrıs'ın yakınlığına dikkat çekti ve "Mersin sizin bahçeniz" dedi. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Kayseri'de ve Mersin'deki etkinliklerde bir araya geldiklerini kaydeden Ünal, Eroğlu'nu yeniden Mersin'e davet etti.

Ünal, Kıbrıslı Türklerin mücadelesini iyi bildiklerini kaydederek, "Verilen kararlı mücadelenin farkındayız" dedi. Ahmet Ünal, gelecek ay Güney Kıbrıs'ın AB dönem başkanı olmasıyla mücadelenin farklı süreceğini söyledi. "Tarih mukavemet edenleri hep minnetle hatırlamıştır" diyen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'tan sonra Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun da tarihte bu büyük önderler gibi yerini alacağını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, ziyarete ve Mersin'e davet için teşekkür ederek, Mersin'e ilk kez 1975'te kulüp başkanıyken Mersin İdman Yurdu'nun düzenlediği futbol turnuvasına katılmak için gittiğini anlattı. Daha sonra çeşitli defalar Mersin'e gittiğini, son olarak da Tarsus'ta bir parka adının verilmesi nedeniyle gittiğini kaydeden Eroğlu, gördüğü sıcak ilgiye teşekkür etti.

Eroğlu, "KKTC'de olmanız, KKTC'deki gelişmeleri kendi gözlerinizle görmeniz gazetecilik bakımından da fevkalade önemli ama benim için daha da önemli olan sizin basın yoluyla KKTC'ye gösterdiğiniz ilgidir. Bu ilgi olmasaydı Kıbrıs Türkü 1974'e kadar direnemezdi. Anavatan'ın hükümetleriyle, halkıyla, basınıyla yanımızda olması bizi hep memnun etmiştir. Bugün en büyük güvencemiz, sizlersiniz, Anavatan'daki kardeşlerimizdir" şeklinde konuştu. Eroğlu, Türk halkının ve basınının Kıbrıs'a ilgilerinin

eksilmemesini de istedi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Eroğlu: 'Türkiye Yanımızda Yer Almasa 1974'e Kadar Direnemezdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement