Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko Serbest - Son Dakika
Dünya

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko Serbest

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko Serbest

Görevi kötüye kullanmak suçundan hapishanede bulunan Eski Başbakan Yulia Timoşenko serbest bırakıldı. Kiev'in kontrolü de muhaliflerin eline geçti.

22.02.2014 14:30  Güncelleme: 15:32

Ukrayna'da hapishanede bulunan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun serbest bırakıldığı ifade edildi. Timoşenko'nun sözcüsü tarafından yapılan açıklamada eski Başbakan'ın hapishaneden çıktığı belirtildi. Ukrayna Parlamentosu’nda ‘turuncu devrim’ tecrübesine sahip Anavatan Partisi milletvekili ve Meydan Komutanı Andrey Parubiy, ise Kiev’in kontrolünü ele geçirdiklerini iddia etti.

KİEV'İN KONTROLÜ MUHALİFLERDE

Meydandaki eylemleri yürüten, ‘Meydanın Nefsi Müdafaası’ hareketi komutanı Parubiy, meydanda kurulan platformda eylemcilere hitaben yaptığı konuşmada, Kiev’i kontrol ettiklerini ve hemen erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. 

Kiev’de çoğunlukta hükümet binaların bulunduğu bölgeyi kontrol altında tutan eylemciler, birçok bakanlığın girişini kontrol ediyor. Parubiy, aynı zamanda eylemlere komutanlık yapan çok sayıda milletvekilinin, hâlihazırda meclisin içinde bulunduğunu açıkladı.

DEVLET BİNALARI KUŞATMA ALTINDA

Parubiy'in sözlerine göre; meclis, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık binaları eylemcilerin kuşatması altında tutuluyor.

Meydandaki şiddet eylemi uygulayan gruplar; “Meydanın Nefsi Müdafaası” hareketi tarafından koordine ediliyor. Meydanda ‘cotniki’ adı verilen yüzer kişilik takımlar oluşturuldu. Bu takımlar içinde yer alan mangalar; kamuflaj, maske, miğfer ve çelik yeleklerle şehir merkezinde devriye geziyor.

7 YIL HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Ukrayna eski Başbakanı Timoşenko 2011 yılında Başbakan olduğu sırada görevi kötüye kullanmak suçundan tutuklanmış, 7 yıl hapse mahkum edilmişti. Timoşenko, Rusya'dan 10 yıl süreyle doğalgaz alınması konusunda yapılan anlaşmayı yasalara uygun yapmadığı gerekçesiyle yargılanmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • uzlet su: ukraynalılar halk tarafından seçilmiş başbakanları haksız yere yargılandığı ve hapse atıldığı, görevinden alındığı için sokaklara çıkar ; bizdeki gezi zekalılarda halkın P ,si tarafından seçilmiş bir hükümeti ve başbakanı yıkmak için ortalığı yangın yerine çevirirler. 14 14 Yanıtla

Advertisement