Fransız Senatörler Bakü'de Temaslara Başladı - Son Dakika
Dünya

Fransız Senatörler Bakü'de Temaslara Başladı

Fransız Senatörler Bakü\'de Temaslara Başladı

Fransa-Kafkasya Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Natali Qule'nin başkanlığındaki Fransız Senatörler Heyeti, Bakü'de temaslarına başladı.

06.02.2012 18:17

Fransa- Kafkasya Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Natali Qule'nin başkanlığındaki Fransız Senatörler Heyeti, Bakü'de temaslarına başladı.

Azerbaycan'a ilk kez gittikleri belirtilen senatörler ilk olarak Milli Meclis Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle görüştü. Görüşmelerde Fransız temsilci heyetine Azerbaycan'ın bu ülkedeki büyükelçisi Elçin Amirbayov eşlik etti.

Görüşme hakkında bilgi veren milletvekili Ganira Paşayeva, heyetteki Fransız senatörlerin sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasaya karşı çıktıklarını belirterek "Gelen senatörler parlamentoda yasa hakkında oy kullanmamışlar; aksine karşısında durmuşlar. Bunlar, Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen mektupta imzası olan kişiler. Biz Azerbaycan olarak görüşümüzü bildirdik. Onlar da bu karar lehine oy kullanmadıklarını ve bu kararın doğru olmadığını bildirdiler" dedi.

Azerbaycan olarak Fransa'dan gelen senatörlere Fransız yetkililerine düşüncelerini bir daha iletmelerini istediklerini belirten Paşayeva, "Bizim görüşmemizin ana konusu Fransa Anayasasının nasıl bir karar alacağı konusundaydı. Eğer Fransa Anayasası bu kararı iptal etmezse sadece Fransa- Türkiye ilişkilerine değil hem de Fransa-Azerbaycan ilişkilerine çok ciddi zarar verecek ve bunun sorumlusu Fransa tarafı olacak. Biz Senatörlere bu konuda Azerbaycan'da bütün kesimlerle; iktidarıyla, muhalefetiyle,

bağımsızlarıyla herkesin bu konuda aynı düşüncede olduğunu ve çok ciddi şekilde buna itiraz ettiklerini belirttik. Eğer Anayasa Mahkemesi bu kararı kabul ederse Fransa'nın AGİT Minsk grubu eş başkanlığında kalmasının mümkün olmadığını onlara ilettik" ifadelerini kullandı.

Natali Qule'nin başkanlık ettiği heyet Silvia Ko-Şaven, Jean-Mari Bokel, Evre More, Andre Rexar ve Cani Lorju ismindeki senatörlerden oluşuyor. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fransız Senatörler Bakü'de Temaslara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement