İran ve "5 + 1" Arasındaki Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Dünya

İran ve "5 + 1" Arasındaki Nükleer Müzakereler

İran ve "5 + 1" Arasındaki Nükleer Müzakereler

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, İran'la "5 + 1" ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerin öğleden önceki bölümünün yapıcı bir atmosferde geçtiğini, öğleden sonra ikili görüşmelerin...

14.04.2012 15:15

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, İran'la "5 + 1" ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerin öğleden önceki bölümünün yapıcı bir atmosferde geçtiğini, öğleden sonra ikili görüşmelerin yapılacağını bildirdi.

Mann, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Almanya'dan oluşan "5 + 1" ülkeleri arasında, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan nükleer müzakereler konusunda basın mensuplarına bilgi aktardı.

Görüşmelere öğle yemeği arası verildiğini bildiren Mann, "müzakerelerin öğleden önceki bölümünün yapıcı bir atmosferde geçtiğini ve tarafların öğleden sonraki bölümde ikili görüşmeler yapacaklarını" bildirdi.

Müzakerelerin geçen yıla oranla daha olumlu olduğunu vurgulayan Mann, tarafların saat 16.30 veya 17.00'de tekrar toplu olarak bir araya gelmelerinin planlandığını ifade etti.

Geçen yıl ortaya konan güven artırıcı önlemlerin halen masada olduğunu da belirten Mann, öğleden önceki oturumdaki görüşmelerin yeni önerilere odaklanmadığını kaydetti.

Mann, Ashton'ın bugünkü görüşmelerin ardından basın toplantısı yapmasının öngörüldüğünü de söyledi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran ve '5 + 1' Arasındaki Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement