İtalya'da Öğrenciler Polisle Çatıştı - Son Dakika
Dünya

İtalya'da Öğrenciler Polisle Çatıştı

İtalya\'da Öğrenciler Polisle Çatıştı

İtalya Başbakanı Mario Monti'nin Milano'da vereceği konferansı protesto etmek isteyen öğrencilerle polis arasında çatışma çıktı.17 Kasım Dünya Öğrenciler Günü dolayısıyla İtalya'da öğrenciler yeniden meydanlara çıktı.

17.11.2012 23:28

İtalya Başbakanı Mario Monti'nin Milano'da vereceği konferansı protesto etmek isteyen öğrencilerle polis arasında çatışma çıktı.

17 Kasım Dünya Öğrenciler Günü dolayısıyla İtalya'da öğrenciler yeniden meydanlara çıktı. İtalya Başbakanı Mario Monti'nin Milano'daki Bocconi Üniversitesi'nde "Demokratik bir Avrupa için, Avrupalı bir İtalya için" başlıklı konferansa katılmasıyla öğrencilerin protesto yeri de üniversitesinin önü oldu. Fransa Avrupa Parlamenteri Slyvie Goulard'ın da katıldığı konferans için yoğun güvenlik önlemleri alındı ve öğrencilerin konferans alanına girişi polis barikatı ile durduruldu. Yaklaşık 2 saat süren konferans sırasında içeri girme isteklerini belirten öğrenciler, polise meşale ve taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis öğrencilere coplarla müdahale etti.

Olaylarda, güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında tansiyonu düşürmeye çalışan bir emniyet amiri başından yaralandı. Öğrenciler zaman zaman polise patlayıcı maddeler attı.

200 civarındaki öğrenci grubunun önde gelenlerinin protesto alanına kasklarla geldiği görüldü. Protestocu öğrenciler konferansa girmek istediklerini belirtirken, konferansın başlığına da atıfta bulunarak "Bu mu demokrasi dediğiniz", "Kasap Monti" sloganları attı. Öğrencilerin "Özgür Filistin" şeklinde bağırması da dikkat çekti.

Konferansın bitiminden sonra polis eşliğinde sokaklarda sloganlar atarak ilerleyen grup, daha sonra dağıldı. Olaylardan sonra İHA kameralarına konuşan Bicocca Üniversitesi Sosyoloji öğrencisi Gianmarco Pedroni, "14 Kasım'da İtalya'nın birçok meydanında polisin öğrencilere nasıl tepki verdiğini gördük. Bugün burada Mario Monti'ye Milano'da, İtalya'nın tüm şehirlerinde olduğu gibi, istenmediğini belirtmeye geldik. Monti'yi hem başbakan olarak hem de kapitalist rejimin krizinin faturasını sıradan halka ödetmeye çalışan bir sembol olarak istemiyoruz. Bugün burada konferansa katılarak Monti'ye bu fikirlerimizi söylemek istedik. Bugün polisin müdahalesi şiddetliydi ancak geçen gün Roma'da yaşananların yanında kendilerini tuttular diyebilirim" dedi. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İtalya'da Öğrenciler Polisle Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement