Macaristan'daki Gurbetçiler Bayram Namazında Buluştu - Son Dakika
Dünya

Macaristan'daki Gurbetçiler Bayram Namazında Buluştu

Macaristan\'daki Gurbetçiler Bayram Namazında Buluştu

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir araya gelen 200 civarında Türk, Kurban Bayramı namazını hep birlikte kıldı.

04.10.2014 15:43

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bir araya gelen 200 civarında Türk, Kurban Bayramı namazını hep birlikte kıldı.

Budapeşte'nin 10. bölgesinde bulunan ve yaklaşık 10 yıldan bu yana hizmet veren Türk İslam ve Kültür Derneği mescidinde toplanan yaklaşık 200 kişi, Hasan Hüseyin Doğan hocanın verdiği vaazdan sonra hep birlikte Kurban Bayramı namazlarını eda etti. Birlikte namazlarını eda eden gurbetçiler, tekbir getirdikten sonra bayramlaştılar. Cemaat daha sonra hep birlikte mescidin bahçesinde tekbirler eşliğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed adına bir koç kestiler. Kesilen koçun ardından kahvaltı yapıldı. Bayram namazına çocuklarıyla birlikte gelen bazı Türk vatandaşlarının bayram namazını kılmanın huzuru içinde oldukları gözlenirken, kurban kesmek için Müslüman kesimhanelerine gidildi.

Uzun zamandır Macaristan'da yaşayan işadamı Ahmet Biratlı, Macaristan'da bayramlarının çok güzel geçtiğini, birlikte kılınan bayram namazının ardından kahvaltı yaptıklarını, buradan da kurban kesmeye gideceklerini söyledi. Okan Aslan ise, bütün Müslüman aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutladığını belirtti. Budapeşte'deki camilerinde hep birlikte bayram namazlarını kıldıklarını kaydeden Aslan, daha sonra kurbanları kesmeye gideceklerini belirtti.

23 yıldan bu yana Macaristan'da yaşayan Süleyman Küçükali de, bayram namazını arkadaşlarıyla birlikte kıldıklarını, bundan sonra önce Budapeşte'de bulunan Türk şehitliğine gideceklerini, şehitleri ziyaret ettikten sonra ise kurban kesmeye gideceklerini söyledi. Küçükali, "Türkiye ve tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun" dedi. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'daki Gurbetçiler Bayram Namazında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement