Merkel, Monti'yi İstiyor - Son Dakika
Dünya

Merkel, Monti'yi İstiyor

Merkel, Monti\'yi İstiyor

Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi (EPP) Zirvesi'ne, gelecek hafta parlamentoya sunulacak olan bütçe yasasının ardından istifa edebileceğini açıklayan İtalya Başbakanı Mario Monti damgasını vurdu.

14.12.2012 11:16

Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Halk Partisi (EPP) Zirvesi'ne, gelecek hafta parlamentoya sunulacak olan bütçe yasasının ardından istifa edebileceğini açıklayan İtalya Başbakanı Mario Monti damgasını vurdu. Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, Monti'den, 2013 yılında yapılacak olan genel seçimlerde aday olmasını istediği belirtildi. 13-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen, Avrupa merkez sağ ve muhafazakar partilerin oluşturduğu EPP Zirvesi'ne katılan İtalya Başbakanı Mario Monti, yoğun bir destekle karşılandı. İtalyan haber ajansı ANSA'nın edindiği kulis bilgilerine göre; ülkesinde Şubat ayının sonlarında yapılması öngörülen erken genel seçimlerde aday olmayacağının net bir şekilde defalarca altını çizen Monti, Angela Merkel'in, İtalya'yı gelecek yasama döneminde de yönetmesi konusundaki ısrarına maruz kaldı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da "Monti, İtalya'yı yeniden ayağa kaldıran ve kilit bir rol almasını sağlayan adamdır. İtalya'yı saygın bir konuma taşımıştır" diyerek desteğini dile getirdiği belirtildi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin ise, zirvede yaşanan atmosferi, "Görüldüğü gibi EPP, Berlusconi'yi değil, Monti'yi destekliyor" diye aktardığı da İtalyan basınına yansıdı.

BERLUSCONİ: MONTİ ADAY OLURSA BEN GERİ ADIM ATABİLİRİM

Geçen yıl Kasım ayında görevinden istifa etmek zorunda kalan ve beşinci kez başbakanlığa adaylığını açıklayan eski Başbakan Silvio Berlusconi de "Monti, merkez sağın yeni lideri ve başbakan adayı olmak isterse, ben geri adım atabilirim" açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan, Berlusconi de aynı zirveye katılırken, hiçbir liderden sıcak bir yakınlık göremediği aksine kendisi salona girince soğuk rüzgarlar estiği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Merkel, Monti'yi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement