Obama ve Romney New York'ta Kozlarını Paylaşacak - Son Dakika
Dünya

Obama ve Romney New York'ta Kozlarını Paylaşacak

Obama ve Romney New York\'ta Kozlarını Paylaşacak

Amerikan halkının başkanlık seçimlerindeki kararında önemli rol oynayan televizyon tartışmalarının ikincisi, bu akşam gerçekleşecek.

16.10.2012 15:42  Güncelleme: 15:58

ABD'de 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Amerikan halkının başkanlık seçimlerindeki kararında önemli rol oynayan televizyon tartışmalarının ikincisi, Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney arasında bu akşam gerçekleşecekCan Kamiloğlu Bildiriyor- ABD'de 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Amerikan halkının başkanlık seçimlerindeki kararında önemli rol oynayan televizyon tartışmalarının ikincisi, Başkan Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney arasında bu akşam gerçekleşecek.

Demokratların adayı ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'nin ikinci kez televizyon ekranlarından canlı yayınlanacak tartışma programı, New York'un Long Island bölgesinde bulunan Hofstra Üniversitesinde yapılacak. Tartışmanın moderatörlüğünü CNN televizyonundan Candy Crowley yapacak. İki başkan adayının tartışmasını 75 milyon Amerikalı'nın televizyon ekranlarından canlı olarak izleyeceği tahmin ediliyor.

-YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

Başkan adaylarının kozlarını paylaşacağı Hofstra Üniversitesi'nin bulunduğu Long Island sakinleri ise iki başkan adayının bölgelerinde bulunması nedeniyle alınan güvenlik önlemlerinin yoğunluğundan oldukça şikayetçi. Liderlerin Long Island'a gelmesinin ardından bölgede bulunan bir çok otoyol, cadde ve sokakların trafiğe kapatılacağı bildirildi. Nassau bölgesi polisinin de alarma geçirildiği bölgede fazla mesai yapacak polisler için bütçeden ek 500 bin dolar harcanacak.

-1000 ŞANSLI ÖĞRENCİ İZLEYECEK-

Obama ve Romney arasında televizyon tartışmasını çekimlerin yapılacağı salonda Hofstra Üniversitesinde eğitim gören bin şanslı öğrenci izleyecek. Başvuran 6500 Hofstra Üniversitesi öğrencisi arasından çekiliş yoluyla belirlenen bin öğrencinin yanı sıra akredite olan ve aralarında çok sayıda yabancı gazetecinin de bulunduğu 3 bin gazeteci tartışmayı salonda izleyecek.

3 Ekim'de yapılan ilk tartışma programı Romney'nin üstünlüğünde geçmiş, anketlerde daha önce Obama'nın gerisinde olan Cumhuriyetçi aday Romney, tartışma programının ardında yapılan anketlerde rakibinin önüne geçmeyi başarmıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Obama ve Romney New York'ta Kozlarını Paylaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement