Rasmussen'den İran'a Çok Sert Tepki - Son Dakika
Dünya

Rasmussen'den İran'a Çok Sert Tepki

Rasmussen\'den İran\'a Çok Sert Tepki

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, İran Genelkurmay Başkanı Firuzabadi'nin, açıklamasına sert tepki gösterdi.

17.12.2012 19:06  Güncelleme: 08:25

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi'nin, "Patriotlar dünya savaşına neden olabilir" açıklamasına sert tepki gösterdi.

"APTAL FİKİRLERİ OLANLAR..."

Belçika Başbakanı Elio Di Rupo'yla görüşen Rasmussen, düzenlenen ortak basın toplantısında, İran'ın açıklamalarıyla ilgili "Füze kapasitelerini saldırı amaçlı kullanma gibi aptal fikirleri olanlar Patriotlardan kaygılanabilir" dedi.

Rasmussen, "(İranlı yetkililerce dile getirilen) bu tür iddiaları bütünüyle ayıplıyorum. En başından itibaren ( Türkiye'ye) Patriotların yerleştirilmesinin tamamen savunma amaçlı bir tedbir olduğunu açıklıkla belirttik" ifadesini kullandı.

FİRUZBADİ NE DEMİŞTİ?

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Patriot füzelerinin İsrail'i koruma amacıyla Türkiye'ye yerleştirildiğini öne sürerek Türkiye'den savaş çıkmadan füzeleri geri göndermesini istemişti.

Türkiye'den dost ülke olarak bahseden ve Türkiye'nin güvenliğini önemsediklerini söyleyen Tümgeneral Firuzabadi, Patriotların, Suriye'den Türkiye'ye yapılacak saldırı için değil İsrail'e savunma hattı oluşturmak için kurulmakta olduğunu öne sürmüştü.

Firuzabadi, "Her gün Batılı ülkelerden biri Türkiye sınırına Patriot'lar gönderilmesini onaylıyor. Onlar, bir dünya savaşı çıkarmak istiyor. Tecrübeli bir asker ve bir stratejist kolaylıkla bu sahneyi okuyabilir ve acı geleceği öngörebilir. Türkiyeli, Avrupalı ve Amerikalı akılı insanlar söndürülmesi zor bu ateşi çıkmadan söndürsünler ve Patriotları toplayıp götürsünler" demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Rasmussen'den İran'a Çok Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement