Sandy'in Vurduğu Türklerin Zararı Karşılanacak - Son Dakika
Dünya

Sandy'in Vurduğu Türklerin Zararı Karşılanacak

Sandy\'in Vurduğu Türklerin Zararı Karşılanacak

Sandy kasırgası ABD'nin doğu eyaletlerinde yaşayan ve işletme sahibi olan Türk vatandaşlarını da vurdu.

01.11.2012 15:35  Güncelleme: 15:40

Sandy kasırgası ABD'nin doğu eyaletlerinde yaşayan ve işletme sahibi olan Türk vatandaşlarını da vurduCan Kamiloğlu Bildiriyor- Sandy kasırgası ABD'nin doğu eyaletlerinde yaşayan ve işletme sahibi olan Türk vatandaşlarını da vurdu.

Başta New York ve New Jersey eyaletleri olmak üzere, Sandy kasırgasının vurduğu çeşitli eyaletlerde çok sayıda Türk işletmesi ve bu bölgelerde yaşayan Türk vatandaşları büyük maddi zarara uğradı. Birçok Türk vatandaşının evi sular altında kaldı, ciddi maddi kayıplar yaşandı, binlerce Türk elektriksiz kaldı. TADF Başkanı Ali Çınar, Sandy'nin vurduğu Türklerin maddi zararının karşılanması için çalışmalar yürüttüklerini, Türklerin Amerikan Afet Yardım Teşkilatından (FEMA) yardım alabileceklerini söyledi.

Bayram tatili için ABD'ye gelen Türk turistler New York'ta havaalanlarının kapanması nedeniyle kentte mahsur kaldı. Tatil yaptıkları ABD'de kasırga nedeniyle mahsur kalan bir çok Türk, fazladan kaldıkları günler için otellerin fahiş fiyat uygulamasından şikayet etti.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen, "Kasırganın ağır tahribata yol açtığı bölgelerdeki vatandaşlarımızın ciddi bir sağlık sorunu ile karşılaşmamış olmaları tek teselli kaynağımızdır" dedi

-DENİZ KENARINDA BULUNAN TÜRK RESTAURANTLARINDA BÜYÜK ZARAR-

New York'un Brooklyn semtinde bulunan çok sayıda Türk restaurant sel nedeniyle büyük hasar gördü. Özellikle deniz kenarında bulunan Türklerin sahibi olduğu birçok işyerini de ciddi maddi kayıplar olduğu öğrenildi.

Sandy'nin vurduğu diğer bir eyalet olan New Jersey'in kuzey bölgesinde bulunan Türk işletmeleri de ciddi hasar gördü. Sandy'nin vurduğu eyaletlerde yaşayan bir çok Türk'ün evlerinin su altında kaldığı bu bölgelerde yaşayan Türk vatandaşlarının ciddi maddi zarar gördükleri öğrenildi.

-BAŞKONSOLOS BİLGEN: "BİRÇOK VATANDAŞ VE İŞLETMECİMİZ MADDİ KAYBA UĞRADI"-

New York Başkonsolosu Levent Bilgen, birçok Türk vatandaşı ve işletmecisinin Sandy kasırgası nedeniyle maddi kayba uğradıklarını belirterek, "Kasırganın ağır tahribata yol açtığı bölgelerdeki vatandaşlarımızın ciddi bir sağlık sorunu ile karşılaşmamış olmaları tek teselli kaynağımızdır" dedi.

Başkonsolos Bilgen yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'nin doğu kıyılarını vuran, özellikle New York şehri ve çevresinde son 200 yılda yaşanan en büyük kasırga olan Sandy'den etkilenen vatandaşlarımıza, şahsım ve tüm mesai arkadaşlarım adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Başkonsolosluğumuza şu ana kadar ulaşan haberlerden, görev bölgemizdeki vatandaşlarımızın yoğun olarak yerleşik bulundukları Brooklyn ile New Jersey Eyaleti'nin kuzey kesiminde birçok vatandaşımızın ve işletmecimizin maddi kayba uğradıkları üzüntüyle öğrenilmiştir. Diğer yandan, kasırganın ağır tahribata yol açtığı bölgelerdeki vatandaşlarımızın ciddi bir sağlık sorunu ile karşılaşmamış olmaları tek teselli kaynağımızdır" dedi.

-TÜRK TATİLCİLER SANDY NEDENİYLE MAHSUR KALDI-

Bayram tatili için ABD'ye gelen Türk turistler New York'ta havaalanlarının kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Tatil yaptıkları ABD'de kasırga nedeniyle mahsur kalan bir çok Türk otellerin fahiş fiyat uygulamasından şikayet etti. Birçok tatilci New York Başkonsolosluğu ve Türk Amerikan Dernekleri (TADF) kriz çağrı merkezlerini arayarak yardım talebinde bulundu.

New York Başkonsolosu Levent Bilgen yaptığı açıklamada ABD'yi ziyaret eden Türk vatandaşları ile ilgili, "Çeşitli vesilelerle ABD'nde bulunan ve THY ile ülkemize dönmeyi öngören vatandaşlarımızın, Sandy Kasırgası'ndan ötürü son birkaç gündür iptal edilen seferler nedeniyle New York'ta mecburen konaklamak durumunda kaldıkları da bilinmektedir. THY New York Bölge Müdürlüğü, yolcuların Türkiye'ye en kısa zamanda ulaşabilmeleri için ABD Sivil Havacılık makamlarından gerekli izinleri almak hususunda azami gayret sarfetmekte olup, bir kısım yolcuları Washington ve Chicago hatlarına yönlendirmektedir. Vatandaşlarımız kurduğumuz kriz hattından sorunlarını iletebilir" dedi.

-TADF BAŞKANI ÇINAR: "CAN KAYBI YOK CİDDİ MADDİ KAYIP VAR"-

Türk Amerikan Dernekleri (TADF) Başkanı Ali Çınar, Sandy'nin vurduğu eyaletlerde yaşayan binlerce Türk'ün ciddi maddi kayıplar içinde olduğunu söyledi. Çınar, TADF'nin kurduğu kriz masasına çok sayıda Türk vatandaşının başvurduğunu,şu ana kadar Sandy kasırgası nedeniyle herhangi bir Türk vatandaşının can kaybı konusunda kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını söyledi.

Başkan Çınar, "Bu bölgelerde bulunan Türk dernek ve organizasyonlarla sürekli irtibat halindeyiz. Kriz merkezimiz ve derneklerimiz aracılığıyla bize ulaşan maddi kayıplar haricinde her hangi bir Türk vatandaşının can kaybı söz konusu değil. Birçok vatandaşımızın evleri sel nedeniyle oturulamayacak hale geldi. Bazıları kısmi hasar gördü, Kuzey Jersey ve New York'un deniz kenarında bulunan Türk işletmelerinde ciddi hasarlar ve maddi kayıplar var. Bir çok vatandaşımızın elektriği yok" diye konuştu.

-TÜRK İŞLETMECİLER AFET YARDIMI ALABİLİR-

TADF Başkanı Çınar, Sandy kasırgasından zarar gören Türklerin Amerikan Afet Yardım Teşkilatından (FEMA) yardım alabileceklerini belirterek, "Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ev ve işyeri zarar uğrayan Türk vatandaşları istenen şartları karşılarsa FEMA aracılığıyla zararlarını karşılayabilecekler. İlerleyen günlerde bu konuda yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza duyuracağız" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Sandy'in Vurduğu Türklerin Zararı Karşılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement