Uetd Avusturya Başkanı Cem Aslan: Türklere Baskı Artıyor - Son Dakika
Dünya

Uetd Avusturya Başkanı Cem Aslan: Türklere Baskı Artıyor

Uetd Avusturya Başkanı Cem Aslan: Türklere Baskı Artıyor

Türk derneklerin 'radikal' damgası vurularak kapatılmak istendiğini belirten Aslan, şunları söyledi: "Türk bayraklarının yasaklanması, darbe karşıtlarının gösteri ve yürüyüş özgürlüklerinin kısıtlanması, Türkiye'yi sevenlerin ülkeyi terk etmesi çağrıları, Türklerin vatandaşlığının iptal edilmesi talepleri ve sonunda PKK ve FETÖ karşıtı Türklerin istihbarata bildirilmesi, Avusturya'da yaşayan Türklere yönelik açık baskıyı göstermektedir.

08.08.2016 10:47

Türk derneklerin 'radikal' damgası vurularak kapatılmak istendiğini belirten Aslan, şunları söyledi: "Türk bayraklarının yasaklanması, darbe karşıtlarının gösteri ve yürüyüş özgürlüklerinin kısıtlanması, Türkiye'yi sevenlerin ülkeyi terk etmesi çağrıları, Türklerin vatandaşlığının iptal edilmesi talepleri ve sonunda PKK ve FETÖ karşıtı Türklerin istihbarata bildirilmesi, Avusturya'da yaşayan Türklere yönelik açık baskıyı göstermektedir. Vatandaşlarımıza yönelik bu tehditler nedeniyle çok endişeliyiz. Avusturya medyasını ve siyasileri, Türklere yönelik tehditleri körükleyecek söylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde Türklere yönelik her tür saldırının sorumlusu olacaklardır."

'BENİ DE BİLDİR İSTİHBARATA BERİVAN'

Yeşiller milletvekili Berivan Aslan, geçtiğimiz günlerde kendi Twitter hesabından, "Hepsini Avusturya istihbaratına bildiriyoruz. Avusturya Dışişleri Bakanı bile yol gösterdi AKP'lilere" yazan bir mesaj paylaştı. Aslan'ın ifadelerine tepki gösteren Türk vatandaşları ise sosyal medya üzerinden, "Beni de bildir istihbarata Berivan" kampanyası başlattı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Uetd Avusturya Başkanı Cem Aslan: Türklere Baskı Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement