Vatandaşlık Kararı Kosova'da Şok Etkisi Yarattı - Son Dakika
Dünya

Vatandaşlık Kararı Kosova'da Şok Etkisi Yarattı

Vatandaşlık Kararı Kosova\'da Şok Etkisi Yarattı

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, ülke toprakları dışında yaşayan tüm Arnavutlar'a Arnavutluk vatandaşlığı verilmesi kararını aldı.

04.07.2013 12:06  Güncelleme: 12:12

Arnavutluk Hükümeti'nin son toplantısında Başbakan Sali Berişa, ülke toprakları dışında yaşayan tüm Arnavutlar'a Arnavutluk vatandaşlığı verilmesi kararı alındı. Kosova'nın bu kapsama alınmamasına açıklık getiren Başbakan Berişa, Kosova Arnavutları'nın bağımsız bir ülkenin vatandaşı olduğunu vurguladı, kararın anlayışla karşılanacağını söyledi.

Arnavutluk Hükümeti, Şengen bölgesinde yaşayan tüm Arnavut asıllılara vatandaşlık vermek için süreci başlattığını duyururken kararın AB ile Kosova arasında vize muafiyeti ile uyumlu olduğu belirtildi. Şengen bölgesinde serbest dolaşım söz konusu olduğu için Kosovalılar konusunda kararı Arnavutluk'un değil Brüksel'in alacağını belirten Berişa, vatandaşlığa alım sürecine Şengen bölgesinde yaşayanların dahil edileceğini vurguladı. Arnavutluk vatandaşlığı için başvurular 1 Ağustos'ta başlayacak. Başbakan Sali Berişa'nın açıklamaları Kosova'da şok etkisi yarattı. Bunun birkaç ay önce Sali Berişa tarafından Kosovalılar'a vatandaşlık sözü verilmesinden kaynaklandığı ifade edildi.

Şu ana kadar 100 bine yakın Kosovalı, Şengen vizesi almakta zorlandıkları için Arnavutluk vatandaşlığına başvurmuştu. Kosova'da insanlar Şengen vizesi alabilmek için büyükelçilik kapılarında haftalarca hatta aylarca beklemek zorunda kalıyor. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Vatandaşlık Kararı Kosova'da Şok Etkisi Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement